Sue Lilly raamat "Kristallravi" (kirjastus Varrak)Foto: ALDO LUUD
Raamat
10. märts 2015, 16:30

Väekad kristallid leevendavad stressi ja täidavad keha energiatega (4)

Kristallide võlujõudu on inimesed ära kasutanud iidsetest aegadest peale: kristalle on abivahenditena nii haigete tervendamisel kui tuleviku mõtestamisel kasutanud muistsed šamaanid ja ravitsejad ning tänapäevased alternatiivsed tervendajad jätkavad seda igipõlist traditsiooni.

Sestap on kirjastuse Varrak välja antud Sue Lilly raamat "Kristallravi" kindlasti hea abimees kristallide võlujõust huvitatuile.

Ainus, mis raamatut sirvides nurisema paneb, on raamatu pealkiri. Kui raamat poeriiulilt haarata vaid suurt pealkirja silmas pidades, võib lugejat kodus sisu juurde asudes tabada pettumus: raamat kõneleb valdavalt siiski kristallidega ennustamisest kui nendega ravitsemisest. Tõsi, sissejuhatavas osas on siiski peatükk pühendatud ka kristallide tervendavale jõule ning igas peatükis käsitletakse eraldi iga kristalli vaimseid ja tervendavaid omadusi.

Kui pealkirja kallal norimine lõpetada, on tegu igati põneva raamatuga. Seda enam, et kui ennustamise kohta leiab eestikeelseid raamatuid juba ohtralt, siis kristallide teemal seesugust esmapilgul ei meenugi. Igatahes on raamatus selgitatud olulisimaid kristallidega seotud ennustamissüsteeme ja kirjeldatud detailselt neljakümne viiele kõige võimsamale kristallile omistatud tervendavaid omadusi.

Nimelt – nagu kõik looduslikud objektid, on ka kristallid maagilised vahendid, mille abil saab esile kutsuda muutusi ja saavutada harmooniat. Neis on väge, et aidata inimest läbi elu keerdkäikude ja avardada tema teadvust, leevendada stressi ja täita ta tervendavate energiatega.

Ning mis eriti hea, raamat ei ole tegelikkuses mõeldud kindlasti mitte vaid ennustamisest huvitanuile. "Kristallravi" on justkui pisike kristallientsüklopeedia, mis avab neljakümne viie levinuima kristalli hingeelu nii füüsilisest kui keemilisest vaatepunktist lähtuvalt, maiuspalana on iga kristalli kohta kirjas selle ajalugu.