Foto: Erakogu
Inimesed
10. märts 2015, 12:48

Laine Randjärv oma Tinderi kontost: ma, ausalt, ei otsi meest! (101)

Lugeja läkitas Õhtulehe toimetusele foto, kus ta õhtuse Tinderi külastamise käigus sattus reformierakondlasest poliitiku Laine Randjärve kontole. Randjärv tunnistas, et tegemist on temaga, kuid ta pole siiski populaarses tutvumisrakenduses aktiivne.

"See ei ole mul aktiivne absoluutselt! Ma ei ole selles aktiivne, mul ei ole need lokatsioonid ja asjad paigas,“ selgitas Randjärv Õhtulehele.

"See on mingi väga vana asi, ma korraks sõbrannaga proovisin. Ma, ausalt, ei otsi meest,“ lisas ta muiates. "Sõbrannal oli see ja me proovisime korraks teha, võib-olla sattus see inimene sellel päeval just mind vaatama,“ arvas Randjärv

Mida ta aga Tinderist kui tutvumisrakendusest arvab?

"Ta on samasugune nagu kõik need muud, ma ei oska selle kohta midagi rohkem öelda, sest ma ei ole temaga nii palju kursis. Ma saan ainult sellest aru, et ta on Facebookiga seotud," märkis Randjärv, et Tinderi heaks omaduseks on seotus näoraamatuga, mis muudab rakenduse usaldusväärseks.

"See konto peab olema seotud konkreetse inimesega ja kui keegi tahab, siis ta leiab selle inimese Facebookist üles," selgitas ta.

Randjärv märkis aga, et ei ole varem sarnaseid tutvumisrakendusi kasutanud. "Ei ole ausõna, tõesti mitte,“ hakkas poliitik naerma.

2012. aasta septembris turule paisatud nutitelefoni-kosjarakendus Tinder (tõlkes "tulehakatis") kasutab su Facebooki andmeid selleks, et sinu ümbruskonnast sulle sobida võivaid vastassooesindajaid leida, neid sulle veidi tutvustada, näidata, kas teil on ühiseid sõpru, ja (mis kõige tähtsam) demonstreerida nende fotot.

Kui pildilt vastu vaatav nägu sulle ei meeldi, tõmbad oma nutitelefoni ekraanil näpuga siuhti! vasakule, ja sa ei pea seda inimest enam kunagi nägema. Aga kui nähtu sinus ürgseid tunge liigutab, tõmbad näpuga liigutuse paremale.

Tinderi geniaalsus peitub selles, et vastamata ihast ei saa mitte keegi teada. Rakendus viib kokku ainult need, kes on vastastikku sümpaatiat avaldanud. Alles siis antakse neile võimalus teineteisega ühendust võtta.