Andreas Kümmert palus Eurovisioni Saksa eelvooru "Unser Song für Österreich" nördinult vilistavalt ja huilgavalt publikult vabandust ning sammus lavalt minema.Foto: AFP / Scanpix
Üritused
10. märts 2015, 07:00

SUUR SKANDAAL: Saksa eurolaulu võitja keeldus Eurovisionile sõitmast! (18)

Saksa eurolauluvõistluse õhtujuht ja publik ei uskunud neljapäevaõhtuses otsesaates oma kõrvu, kui võitjaks kuulutatud Andreas Kümmert teatas, et ei kavatse Eurovisionile sõita. "Tänan teid toetuse eest, aga ma ei ole selleks valmis," tunnistas habemik ja pooleldi kiilaspäine rokkar, et loovutab oma koha noorele lauljatarile Ann Sophie’le. "Mina olen ainult üks väike muusik ja Ann Sophie on parem variant."

Andreas Kümmert palus Eurovisioni Saksa eelvooru "Unser Song für Österreich" nördinult vilistavalt ja huilgavalt publikult vabandust ning sammus lavalt minema, vahendab Ilta-Sanomat.

Terve Saksamaa arutab sest mälestusväärsest neljapäevaõhtust saadik, mis küll sundis Kümmertit nii suurest võimalusest loobuma. Enim usutakse, et eelvooruga kaasnenud meediamöll osutus muusikule liiga koormavaks. Ometi pole Kümmert mees metsast. Kaks aastat tagasi võitis ta samuti ühe Saksa televõistluse. Ent sealgi jättis ta isevärki mulje. "Andreasest oli päris raske sotti saada," tõdes telekanali ARD boss Thomas Schreibner eurolaulu valimise järgsel pressikonverentsil.

Saksamaa esindajana Viini sõitev Ann Sophie ütles Sterni intervjuus, et Kümmert tuleks nüüd rahule jätta. "Ta peab ilmselgelt oma tundeid analüüsima," arutles lauljatar, kes kaitseb Saksamaa au palaga "Black Smoke" ehk "Must suits". "Andreas on suurepärane laulja ja ma mõistan, miks ta tundis, et ta pole Eurovisioniks valmis. Minu meelest tuleb teda austada, et ta selles küsimuses oma südamehäält kuulas."

Saksa eurolaulik: "Muusikat tehes mu süda laulab."

24aastane Ann Sophie on Eurovisioni kodulehe teatel sündinud Londonis, kuid lapsepõlve veetnud Hamburgis. Nelja-aastaselt hakkas ta tegelema balletiga, ent kümme aastat hiljem oli veendunud, et temast saab laulja. Ometi siirdus Ann Sophie 20selt New Yorki hoopis näitekunsti õppima. Temast sai kuulsa Lee Strasbergi nimelise teatri- ja filmiinstituudi tudeng.

Samal ajal tegeles neiu siiski ka muusikaga: esines baarides ning lindistas enda loodud laule. Esimene plaat ilmus 2012. aasta sügisel. Mullu naasis Ann Sophie taas Hamburgi, kus ta annab oma ansambliga regulaarselt klubikontserte.

"Unser Song für Österreichi" finaali pääses Ann Sophie veidra eelvooru kaudu, kus seitsme juba tunnustatud finalisti kõrvale valiti kaheksas noorte esinejate seast. Telepublik otsustas, et kümne uustulnuka seast väärib finaalikohta enim just Ann Sophie.

"Alati pole kerge leida oma teed," tõdes lauljatar enne Saksa eurolaulu finaali. "Kaks tähtsat reeglit ütlevad, et ole parem sina ise ja kuula oma südant. Muusikat tehes olen ma mina ise ja mu süda laulab. Eurovisioni lauluvõistlusel osalemine oleks mulle suur au."