VANEMUISE TEATERFoto: ANNI ÕNNELEID
Film
8. märts 2015, 21:06

VANEMUINE JAGAS KOLLEEGIPREEMIAID: loe, keda millega pärjati

Täna pärjati Vanemuise kolleegipreemiate peol aasta vanemuislasteks ooperisolist Rasmus Kull ja autojuht-bussijuht Ivar Rask.

Aasta vanemuislast valiti üheteistkümnendat korda ja nagu tavaks, toimus valimine kahes kategoorias: üks laureaat valiti lavajõudude seast, teine nende hulgast, kes oma igapäevatöös lavale ei astu. Lisaks kolleegide tunnustusele ja aasta vanemuislase tiitlit kinnitavale aukirjale said mõlemad laureaadid graveeringuga hinnalise käekella ja puhkusereisi Riiga.

Täna anti välja ka 20 eriauhinda, mille laureaadid selgusid osakonnasiseste hääletuste tulemusena. Kõik Vanemuise töötajad said tunnustust avaldada salajasel hääletusel kolleegidele, kes on töiselt tublid ning suhtlemises meeldivad. Hääletusest võttis osa 240 vanemuislast.

Lavajõudude seast pälvisid kolleegide eriauhinna dirigent Martin Sildos, näitleja ja lavastaja Tanel Jonas ning balletiartist Kersti Kuuse. Väljaspool lava töötavatest vanemuislastest said eriauhinna inspitsient Ülle Tinn, rätsep Inkeri Orasmaa, valgusmeister Kaspar Aus, vaneminsener Jaan Koiduaru, noortetöö spetsialist Mari Jalakas, kunstnik-butafoor Leenamari Pirn, suure maja administraator Malle Lainevool, teenindusjuht Erik Makarov, publikuteenindajad Karin Needo ja Kristel Markus, pressiesindaja Krista Leipsig, ooperikoori peakoormeister Piret Talts, personalijuhi assistent ja külalistemaja administraator Kristi Sõber, raamatukogu juhataja Ragne Saul, juuksur Rutt Laikask, grimeerija-juuksur Olga Belokon ning lavameister Sergei Ivanov. Ühte osakonda minevate preemiate arv sõltus hääletusaktiivsusest.