Foto: Net-A-Porter
Ilu ja mood
7. märts 2015, 07:00

Louboutinid – kingad, mis said kuulsaks tänu töö ajal küüsi lakkinud assistendile? (6)

Louboutinid tekitavad enamikus naistes samu emotsioone, mida tekitab meestes punase Ferrari nägemine. Maailma kõige ihaldusväärsemateks kingadeks said nad aga vaid tänu õnnelikule juhusele.

Christian Louboutin (hääldatakse loo-boo-tan) on üks tuntumaid kingabrände kogu maailmas, mis ühtlasi on vastutav selle eest, et mõned aastad tagasi naised oma tavalised kontskingad ühtäkki ülikõrgete kontsadega kingade ehk killerkontsade vastu välja vahetasid.

Kingabrändi taga on prantslane Christian Louboutin, kes on enda sõnul kingi visandanud juba poisipõlvest saati. Kontskingi hakkas ta disainima aga seetõttu, et murda reegleid ja panna naised ennast tundma enesekindlamalt. Ilmselgelt on ta seda ka teinud, sest moemaja müüb aastas keskmiselt 700 000 paari kingi. Keskmiselt peab paari punaste taldadega stiletode eest välja käima 700 eurot, kuid näiteks saapad võivad maksta ka üle 2000 euro.

Louboutine seostatakse eelkõige peoga, vähem on nende valikus madalaid kingi või vabaks ajaks sobilikke jalavarje. Mida paljud ei tea, on see, et naistekingade kõrval valmistavad nad ka meestekingi, kuid need on populaarsed eelkõige Hollywoodi moelõvide hulgas.

Kuid kuidas siis kingade tallad punaseks said? Kui poleks punaseid taldu, poleks Louboutinid ilmselt praegu ka nii kuulsad nagu nad on. Muide, erinevalt paljudest teistest moebrändidest on Louboutin oma punased tallad patenteerinud, mis tähendab seda, et ükski teine kingabränd enda taldu punaseks värvida ei tohi.

Punased tallad sattusid kingadele aga küllaltki juhuslikult. Nimelt tuli Christian Louboutin 1993. aastal ideele teha kunstnik Andy Warhol’i maalist "Lilled" inspireeritud kingad. Kui prototüüp Itaaliast saabus, oli ta sellega väga rahul, kuid tundis, et kingad oma musta tallaga pole nii pilkupüüdvad, kui seda on maal. Seejärel märkas ta, et ta assistent lakib parasjagu küüsi ja haaras hetkeajandil naise laua pealt laki ja võõpas sellega ühe kinga talla üle. Lakk oli punane ja tulemust nähes mõistis ta, et just see oligi prototüübist puudu.

Võimalik, et punased tallad ongi kingadel tänu selle, et moemaja assistent otsustas töö ajal hakata oma küüsi punase lakiga värvima. Kes teab, võib olla oleksid Louboutinide tallad praegu hoopis teist värvi, kui assistendi küünelakieelistus oleks sel päeval teine olnud...