TÕDE ON ­KUSAGIL ­OLEMAS: FBI eriagendid ­Dana Scully (Gillian Anderson) ja Fox Mulder (David Duchovny) ­uurisid «Salatoimikutes» eriskummalisi juhtumeid aastatel ­1993–2002. ­Foto: VIDA PRESS
Inimesed
6. märts 2015, 07:00

Hoidke alt: "Salatoimikute" Scully ja Mulder naasevad peagi ekraanile (2)

"Salatoimikute" fännide südantlõhestavatele palvetele on viimaks ometi vastatud. David Duchovny kinnitab kuuldusi, et telefirma Fox plaanib legendaarse tandemi Scully ja Mulder uuesti ekraanile tuua.

Kui Fox TV Networki juhtkond tunnistas end kaaluvat Chris Carteri loodud "Salatoimikute" (1993–2002) surnuist äratamist, läksid seriaali fännid lausa pööraseks, kirjutab Daily Mirror. Kõigi peas trummeldas tähtsaim küsimus: kas "Salatoimikutes" jätkavad FBI eriagentide Scully ja Mulderi osatäitjad David Duchovny ja Gillian Anderson?

Õnneks on Duchovny andnud aimu, et ulmeseriaali fännide lootused võivad täituda. Vestlussaates "The Talk", kus David reklaamis oma uut telesarja "Aquarius", vastas ta "Salatoimikute"-teemalise ­uudishimutsemise peale: "Seis tundub hea. Seis tundub väga hea. Seis tundub parem kui kaks nädalat tagasi."

Vast võib 54aastase näitleja salatsemisest välja lugeda, et läbirääkimised "Salatoimikute" jätkumise asjus edenevad ning tema tegelaskuju Mulder võib ekraanile naasta.

Teleboss: "Loodame sarja ekraanile tagasi tuua."

Fox TV Groupi esimees Gary Newman kinnitas tänavu jaanuaris, et kaalub "Salatoimikute" reanimeerimist ja on tulvil lootust. "On tõsi, et oleme "Sala­toimikute" üle vestlusi pidanud," ütles teleboss.

"Loodame sarja mingil hetkel ekraanile tagasi tuua."

Seriaali looja Chris Carter vihjas juba mullu suvel, et "Salatoimikutega" seoses midagi susiseb, kuid fännid arvasid, et jutt käib uuest mängufilmist. Esimest korda tegutsesid Scully ja Mulder suurel ekraanil 1998. aastal seriaali nime kandvas mängufilmis. Kümme aastat hiljem valmis teine täispikk film "Salatoimikud: ma tahan uskuda".

Hollywoodi allikate väitel otsib Fox TV Group sobivat aega, kui kõik võtmetegelased, nende seas "Salatoimikute" omaaegsed käilakujud Anderson ja Duchovny, võteteks vabad oleksid. "Scully ja Mulder olid televisiooni võimsamaid tandemeid ja Fox tahab neid nüüd tagasi," kinnitab Daily Mirrori allikas.

"Rahaasjus on käed löödud. Nüüd on aeg luua põnevaid tegevuskäike ja süžeed, mis aitaks sarjal jälle kaua ekraanil püsida."

Nii Anderson kui ka Duchovny on pärast "Salatoimikute" lõppu telekarjääri jätkanud. Sellist megahitti nagu "Californication" (2007–2014), kus Duchovny kehastas napsi- ja narkoprobleemiga kirjanikku Hank Moodyt, pole Andersonil siiski välja pakkuda. Kuid viimased paar aastat on talle iseäranis edukad olnud: ta kehastab juba mitmendat hooaega USA telesarjas "Hannibal" inimsööja Hannibal Lecteri psühhoterapeuti ning hiilgab Briti põnevussarjas "Langus" sarimõrtsukat jahtiva politseiuurijana.

Kumbki näitleja on üle elanud tormilisi aegu. Duchovny teatas 2008. aasta augustis, et viibib võõrutuskeskuses seksisõltuvuse ravil. Tema abielu näitlejanna Téa Leoniga oli selleks ajaks karile jooksnud, kuid neil õnnestus oma laste nimel kriisist välja tulla. 2011. aasta suvel läks näitlejapaar jäädavalt lahku, ametlikult jõustus lahutus mullu.

Korra lahutatud Anderson abiellus 2004. aastal lõpus dokfilmide tegija Julian Ozanne’iga, kuid poolteist aastat hiljem oli abielu läbi. Seejärel tundus näitlejanna viimaks õnne leidvat: kooselust Mark Griffithsiga sündis 2006. aastal poeg, kahe aasta pärast teinegi. Kuid kolm aastat tagasi teatas Anderson kooselu purunemisest. Tema tütar Piper esimesest abielust on juba kahekümneaastane.