PIKK PÄEV: Eurovisioni postkaardi filmimise võttepäev algas juba varavalges ja kestis tunde. Esimene osa sellest sai linti Eestis, teine pool võetakse üles Austrias.Foto: Star Management
Üritused
5. märts 2015, 07:00

STIG EUROVISIONI KLIPIST: polnud lihtne 20 korda järjest imestunud nägu teha! (1)

Teisipäeval võeti linti esimesed kaadrid Viini Eurovisionil Eesti laulu tutvustuseks näidatava vaheklipi jaoks. Klipis annab postiljon eurolauljatele Elina Bornile ja Stig Rästale üle üllatuspaki. "Võite ise ette kujutada, kui loomulik oli pärast kümnendat võtet imestunud nägu teha," meenutab Stig nende ponnistust.

Eurovisioni lauluvõistlusel näidatakse iga riigi võistlusloo ees klippi, mida nimetatakse postkaardiks. Tänavu toimub klipi esimese osa tegevus lauljate kodumaal ja korraldajamaal Austrias. Postkaardi teemaks on "Kingitus", kus Eurovisioni korraldajad saadavad esinejatele üllatuspaki, mille postiljon koduuksele kätte tõi. "See kingitus on kutse Austriasse, kus märtsi lõpus korraldatakse meie lauljatele üks seikluslik päev," kirjeldab Eesti Eurovisioni delegatsiooni juht Mart Normet.

Võtted algasid hommikuvalguses, kui Omniva postiljoni autost filmiti tunnuslikke kaadreid Tallinnast. "Kahju lihtsalt, et ilm nii kehv oli," kurdab Stig pilvise ja vihmase tausta üle.

Seejärel filmiti Kadriorus kaunilt renoveeritud maja uksel seda, kuidas Elina ja Stig paki kätte saavad. "Seda lihtsat episoodi filmiti umbes 20 korda, kõikvõimalike nurkade alt," räägib Stig.

Elina muigab: "Sisse läheb sellest ilmselt neli-viis sekundit. Nii et klassika – tund aega istud grimmis, kaks tundi toimub filmimine ja lõpuks on sellest paar sekundit kasutuses."

Ilmselt jäävad lavale kahekesi

Tandemile, kes 21. veebruaril "Eesti laulu" finaali oma looga "Goodbye to Yesterday" ülekaalukalt kinni pani, on konkursijärgne aeg olnud töine. Nad on pidanud koosolekuid ja teinud ajurünnakuid nii kogu delegatsiooniga kui ka väiksemas ringis, esinenud ja teinud proove. "Kahe koosolekuga oleme kätte saanud selle suuna, kuhu edasi liikuda. Oleme arutanud nii stilistikat, lavalist paigutust kui ka visuaalseid lahendusi, kuid me ei ole veel lõplikku otsust langetanud ega taha seda ka uisapäisa teha," kostavad Elina ja Stig, kui neilt uurida, mismoodi nad maikuiseks etteasteks valmistuvad.

Järgmise nädala reedeks tuleb produktsioonitiimile ära saata kogu etteastet puudutav info, sealhulgas detailid, mis puudutavad nii Elina meiki kui ka artistide esialgset lavapaigutust. Suurimat läbimõtlemist nõuab see, kuidas lugu laval veenvalt jutustada. "Tundub, et suuri muudatusi teha ei anna ega tasugi. Laulus väga suuri muutusi teha ei saa ja meie arvates on ka varasemad visuaalsed lahendused sõnumit hästi edasi andnud," arvab lavapaar.

Olavi Pihlamägi on kiitnud, et loo fonogramm, kus on kuulda väga palju pille, on lihtsalt vaimustav. Kas Elina ja Stigiga võiks laval liituda ka bänd? "Tõenäoliselt pillimehi siiski lavale ei lisandu," usuvad nad.

Mida aga arvavad nad sellest, et Eesti eurolugu on palju võrreldud möödunud aastal teiseks jäänud Hollandi bändi The Common Linnetsi looga "Calm After the Storm"? "Väga paljudest lauludest leiab midagi tuttavat. Kui välja jätta see, et see on duett, on laulud täiesti erinevad," ei näe Elina ja Stig laulude vahel sarnasusi.

Kui "Eesti laulu" võidu järgsel pressikonverentsil oli lauljate näost raske välja lugeda, mis tunded neid valdavad, ja Elina tõdes, et võidurõõm pole veel kohale jõudnud, siis nüüd kinnitab duo: "Oleme väga õnnelikud, kuigi võib-olla pole me emotsioone väga suure avalikkuse tähelepanu all välja elanud. "Ega ei saakski ju muudmoodi – on suur au, aga samas ka vastutus, et saame Eesti riiki Eurovisionile esindama minna."

Elina ja Stigi duett kõlab Eurovisioni esimeses poolfinaalis 19. mail. Veel enne suurvõistlust saab laul kindlasti muusikavideo. "Selle kohta me veel informatsiooni ei avalda, sest asi on alles töös," salatsevad lauljad.