Inimesed
5. märts 2015, 07:00

Mart Sander astub oma lavastatud opereti peaossa (15)

"Teatrikuu on mul väga teatrikeskne: sel reedel on mul esietendus Rahvusooper Estonias etenduses "Savoy Ball". Seda rollis, mida kunagi tegi legendaarne Jüri Krjukov," räägib multitalent Mart Sander, et hakkab peagi mängima kandvat osa operetis, mille ta on lavastanud.

Möödunud aastal rääkis Mart Sander Õhtulehele, et pidas etenduse juures lausa kuut ametit: ta oli ühes isikus nii tõlkija, libretist, lavakunstnik, arranžeerija, kostüümikunstnik kui ka lavastaja. Nüüd astub ta aga ühe peaosalise, Mustafa kingadesse.

"Ma tean, et vaatajad võrdlevad praegust lavastust kunagise menulavastusega (seda mängiti ka 1980. aastatel – K. T.) ja ikka öeldakse: "Vaat, kui ikka Krjukov ja Kibuspuu omal ajal..."," ütleb Sander.

"Aga mis ma saan parata? Need inimesed on surnud ja me ei näe neid enam mitte iialgi lavadel. Kuid etendust ei saa sellepärast maha matta! Uue põlvkonna lauljad-näitlejad annavad oma parima ja kunagi ehk oleme ka meie legendaarsed," loodab ta.

Varem on Sandri lavastatud etenduses sama rolli mänginud Märt Avandi ja Urmas Põldma. "Teater otsustas nüüd, et mina võiksin samuti proovida."