Foto: LAURA OKS
Tele
3. märts 2015, 15:15

Kuus erakonda riigikogus? No ja mis siis! "Foorum" formaati ei muuda! (7)

ETV arutelu- ja poliitikasaade "Foorum" ei kavatse muuta oma nelja saatekülalise formaati, kuigi riigikokku pääses kuus erakonda, kelle esindajad soovivad kindlasti igasse saatesse pääseda.

Esmaspäeva õhtul oli eetris erakorraline (tavaliselt on saade kolmapäeviti) "Foorum", kuhu olid kutsutud Reformierakonna, Keskerakonna, EKRE ja Vabaerakonna esindajad, mis tähendas, et valimistulemuste analüüsist ei saanud osa võtta Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotside esindajad.

Saatejuhi ja ETV poliitikasaadete toimetuse juhi Andres Kuuse sõnul pole olukord teps mitte ootamatu, sest saade on varemgi eetris olnud ajal, mil parlamendis on kuus erakonda ja ka siis oli neli kutsutud külalist.

"Sõltuvalt teemast hakkab keegi kogu aeg välja jääma, vahel kõik, kui on kutsutud eksperdid," sõnas Kuusk. "Vana-uus olukord."

Kuuse sõnul on saatesse pääsemise soov olnud alati kõigil, kuid kellegi koht pole garanteeritud. Kuidas aga tõrjuda erakondade pahameelt, et miks pole kutsutud, kui nii palju oleks saates teema kohta öelda?

"Kui keegi küsib, et miks pole kutsutud, siis selgitan," nentis ta. "Saatesse kutsumine sõltub teemast ja kui aasta algusesse vaadata, siis oli kolm saadet järjest ainult ekspertidega ja vastukaja sellele oli väga tore. Kellelegi pole tool reserveeritud."

Kuusk nentis siiski, et võib-olla on tulevikus ETV eetris võimalik näha pikemat kui 50-minutilist debatisaadet, kus saaks seeläbi olla rohkem osalejaid.

Saade "Foorum" on ETV eetris kolmapäeviti (va see nädal) kell 21.40.