Blogid

Kuidas lahkunud valija on Eestile kadunud (3)

LISA KOMMENTAAR

10 aastat ära3. märts 2015, 12:54
lahkumise pärispõhjus on lühidalt kokku võttes ikkagi raha - Eesti palk lihtsalt ei võimaldanud reisimist, enese erialast täiendamist ja arengut, 40 aastasena lihtsalt tundsin, et niimoodi enam ei taha ega jaksagi pensioni välja vedada. otsustasin otsida erialast tööd väljapool Eestit et ühendada meeldiv kasulikuga ja enne, kui olen selleks liiga vana. esialgne eesmärk oli vähemalt aasta, aga märkamatult on sellest saanud 10+ ja näha/õppida on veel niiii palju :)
aga valimistest, või siis õigemini mitte valimise põhjuseid (nii siin, kui seal)
* isiklikult olen üsna poliitikakauge olnud kogu aeg, hetkel tunnen (nagu paljud minusugused), et pole enam Eesti eluga nii kursis, et julgeks kaasa rääkida. valimisplakateid ei usu, pigem peaks otsustamiseks võrdlema eelmisi lubadusi ja nende tegelikku täitmist, poliitikute sõnu ja nende tegusid jne. aga leida aega kahe riigi poliitikaga kursis olemiseks.....
* välismaal ei hääletanud paljud ka võimaluste puudumise tõttu - kui pole võimalik elektrooniliselt hääletada, siis on küll võimalus teha seda saatkondades, aga paraku ei ela ju kõik pealinnades, saatkonda sõit võib olla nii kulukas, kui ka aeganõudev, peab töölt vabaks võtma jne.
* ei meeldi, et kandideerivad inimesed, kes tegelikult ei kavatsegi riigikogusse minna (Paet näiteks) ja
* ei meeldi, et riigikogusse saamine ei olene mitte saadud häälte arvust, vaid ka kohast partei nimekirjas (Aunaste näide, tema nimekirjas jäi riigikogust välja vähemalt 1 kes sai 2 korda rohkem hääli, aga oli nimekirja lõpus)
* ei meeldi, et saab hääletadaainult oma piirkonnas kandideerijate poolt ja et sageli esindavad piirkonda inimesed, kellel tegelikult puudub side ja teadmised oma piirkonna kohta. nimi ja nägu võvad ju tuntud olla, aga kas sellisest "esindajast" ikka tegelikult ka valijatel kasu on?
Sama3. märts 2015, 14:56
meelt, eriti vastikuks muudabki asja see, et kui inimesed on su juba valinud riigikogusse, siis hakatakse mänge mängima, tulen, lähen, ei lähe, tahan ministritooli... Vabandust, teeme siis mingi üldise valimise ja las siis jagavad, kes kuhu läheb. Nii kaua kui selline jama kestab, ei taha isegi mõelda kellegi valimisele. Ja need valimislubadused... keskkooli lõpetanugi saab aru, et 90% sellest on utoopia, ja siis veel see üksteise ületrumpamine ja vastaste poriga loopimine... vastik On võõras riigis palju rahulikum, kui ei pea seda iga päev nägema. Ja ega tagasi ka ei igatse, ükskõik kui raske mujal on olla.
imestaja3. märts 2015, 10:26
Ajakirjanikud, sotsioloogid, maksuametnikud, poliitikud jne muudkui oletavad, mida mõtleb, teeb või ei tee Eestist ära kolinud inimene. Minejate endi käest ei küsi keegi. Kas on tehtud korralikku uurimust, mis on olnud minemise pärispõhjused, millised kohanemisraskused võõrsil jne? Ei taha meenutada neid paari abitut uuringut, mille üle suvel sai nalja visatud nende algelise taseme tõttu. Põhjalikult tehtud uurimuse tulemustest oleks kasu nii neil, kellest sõltub siinne seadusandlus ja õhustik, kui ka neil, kes Eestisse välistööjõudu tahavad tuua.