LAPSEOOTEL: Kui 2013. aasta 14. oktoobril sündis poliitik Lauri Laasi ja tema kallima Stella perre esimene poeg Christian, siis möödunud nädalal, 21. veebruaril nägi ilmavalgust teine poeg, kes sai nimeks Edward. Pildil on perekond uut ilmakodanikku alles ootamas.Foto: Erakogu
Inimesed
2. märts 2015, 07:00

Lauri Laasi teine poeg sai nimeks Edward (17)

"Meie teine poeg sündis 21. veebruaril kell üks päeval, kaalus 3900 grammi ja oli 53 sentimeetrit pikk. Nimeks sai ta Edward," kinnitab poliitik Lauri Laasi rõõmusõnumit, et tema ja Stella Shaumyan said teise lapse.

"See nimi oli naise kauaaegne soov ja jõudsime kokkuleppele, kuigi kaalusime ka teisi variante," valgustab Laasi nimevaliku tagamaid.

"Meil oli küll esialgu päris mitmeid nimesid laual, aga kuna see oli naisele kõige südamelähedasem, siis jäime sellele kindlaks."

2013. aasta oktoobris sündis Stellale ja Laurile esiklaps, kes sai nimeks Christian. "Kuna mu naise juured pole päris sada protsenti Eestis, võtsime aluseks kesktee – et nimi oleks rahvusvaheline," põhjendab Lauri mitte­eestipäraseid nimesid.

"Mitte mingil juhul ei valinud me selliseid nimesid seepärast, et Eesti nimesid alahindaksime," kinnitab ta. "See peaks lihtsalt kõigile sobima."

Perekonna teine järeltulija nägi ilmavalgust laupäeval ning juba järgmisel päeval said ema ja poeg ka haiglast koju.

"Kõik on tipp-topp – laps on rõõmus, ema-isa on ka rõõmsad." Lapse sünd on Laasi sõnul alati erakordne.

"Eks ikka tekkis liigutushetk. Vahet pole, kas on esimene või teine laps, rõõm on kahtlemata suur."

Unetuid öid Lauri ja Stella õnneks veetma ei pea. "Üllatavalt rahulik on. Meil on mõlemad lapsed selles suhtes tublid olnud, et on lasknud emmel-issil ikka rahulikult magada. Loomulikult tuleb väikese lapsega ikka öösiti ärgata, aga see on ainult rõõm."

Teisipäeval tähistati neljakesi kodus ka vabariigi aastapäeva. "Sõime torti ja vaatasime televiisorist paraadi," ütleb Lauri.

Lauri ei olnud sünnituse juures. "Ma ei ole seda meelt, et peaks igal pool juures olema," arvab ta. Stellale oli toeks õde. "Kõik kulges suurepäraselt, nagu mulle öeldi."

Kass on umbusklik

Et Edwardit ootab ees peaaegu poolteiseaastane vanem vend Christian, ei pidanud Lauri ja Stella uuele ilmakodanikule väga palju asju soetama.

"Suures osas püüame ikka venna asjadega läbi ajada. Lapsed kasvavad ju nii kiiresti, et asjad ei jõua veel kulumagi hakata, kui juba on väiksed. Et ei tekiks tulevikus küsimust, miks on ainult venna vanad asjad, ostsime talle ikka ka mõned uued," tunnistab poliitik.

Lauri ütleb, et Christian on veel nii väike, et tal on raske suure venna tiitliga harjuda. "Paar päeva hiljem ikka võttis ümbert kinni juba, kallistas ja tegi pai. Võttis omaks," ütleb ta. Kõige ettevaatlikum on uue ilmakodaniku suhtes aga perekonna kass.

"Ta saab Christiani käest juba aeg-ajalt vopsu ning peab taluma sikutamisi ja tagaajamisi," selgitab Lauri.

Juba on Edwardil käinud ka esimesed külalised. "Perering ja lähedasemad inimesed on läbi astunud. Kõik tahavad ju titat näha ja õnne soovida."