ÕNN SAI OTSA: 15 abieluaastat üsna harmooniliselt veetnud Patrick Dempsey ja Jill Fink Dempsey abielule sai saatuslikuks mehe ralliarmastus.Foto: Vida Press
Inimesed
28. veebruar 2015, 07:00

Patrick Dempsey abielu purustas rallikirg

"Grey anatoomia" staari ja naistemagneti Patrick Dempsey ehk McDreamy elus on keeruline aeg: juba teist korda tahab abikaasa tema juurest jalga lasta. Praegune lahutus on aga köömes võrreldes sellega, mis juhtus tema ja ta eelmise abikaasa Rochelle Parkeri ehk Rocky abielu luhtumise ajal.

Oma esimest seaduslikku abikaasat kohtas Dempsey 80ndatel, olles kõigest17aastane. Parker oli temast 26 aastat vanem lesestunud kolme lapse ema, vahendab Radar

Online. Hoolimata hiigelsuurest vanusevahest otsustas armunud paar 1987. aastal abielluda. Dempsey oli siis 21-, Parker 47aastane.

Abieluõnne ei jätkunud aga kauaks ja 1992. aastal andis Parker sisse lahutuse, tuues põhjenduseks nagu ikka ületamatud erimeelsused. Võiks arvata, et sellega sai lugu läbi, aga ei: siis põrgu alles algas.

23. septembril 1994. aastal Los Angelese ülemkohtule esitatud pikale veninud lahutuse dokumentides seisab, et Parker loobus Dempsey heaks oma karjäärist ja hakkas mehe mänedžeriks ning näitlemisõpetajaks.

"Ma armastasin teda ja armastan siiani. Seepärast olin valmis oma töösaavutustest loobuma ja teda aitama," rääkis Parker pärast lahutust intervjuus.

Parker väitis, et säärane elukorraldus oli Dempsey idee: mees olevat lubanud, et kui tema karjäär hoo sisse saab, talle mingigi tuntus saabub ning arvestatavaid kontakte tekib, kasutab ta omakorda kõiki oma võimalusi, et naist töös aidata.

"Oma teenuste ja teenete eest ei saanud ma sentigi. Mina aitasin tal kujuneda staariks, kes ta täna on. Meie abi- ja kooselu ajal kasvas tema varandus miljoni dollarini," rääkis Parker kohtus.

Parkeri sõnul kulutas tema nooruke abikaasa tema kaasabil teenitud raha disainerirõivaste ja Porsche ostuks.

"Mõistsin, et säästmine ja pensioniiga olid minust 26 aastat nooremale abikaasale liiga kauge tuleviku mõisted," ütles Parker.

Dempsey peksis ja kulutas arutult

Peale kõige muu süüdistas Parker Dempseyt füüsilises vägivallas. "Kord virutas ta mu sõrmed autoukse vahele. Teine kord, 1987. aastal, kui olime tema filmi "Can’t Buy Me Love" võtetel, peksis ta mu läbi põhjendusega, et tahtis teada, mis tunne on naist lüüa!" väitis Parker kohtus. Sellest hoolimata mehe kõrvale jäämist põhjendas Parker armastusega.

Lõpplahendusena sai Parker kohtu kaudu sisuliselt kõik, mida soovis: elatisraha, mida mees aastaid tema pensionifondi maksis, nende ühise kodu, auto ja 11 meetrit pika autosuvila.

Lõpuks oma tahtmise saanud Parker tunnistas kunagises intervjuus The National ENQUIRERile, et kuigi Dempsey on nende abielu kirjeldanud sõnapaariga "freudilik õudusunenägu", ei taha tema sellega nõustuda.

"See polnud sugugi halb mõte, see meie abielu. Ükski halb idee ei kesta aastaid, nagu meie abielu kestis," leidis Parker. Naine suri 2014. aastal.

Dempsey esindaja eitab endiselt kõike, mida Parker nende abielu kohta kohtus ja ajakirjandusele rääkida jõudis. Vägivallatsemises meest kunagi süüdi mõistetud ei ole.

Uus kadalipp

Nüüd, ligikaudu 30 aastat hiljem, tuleb 49aastasel McDreamyl sarnane teekond ette võtta. Tema 40aastane meigikunstnikust abikaasa Jill Fink nõuab lahutust ja üsna märkimisväärselt materiaalseid hüvesid, mis sellega tihti kaasnevad: elatisraha, maja, autot, õigust jätta endale kõik ehted, mis Dempsey talle kinkinud on ja veel üht-teist.

Mõistagi tahab naine endale ka kolme ühise lapse, 12aastase tütre Tallulah’ ja seitsmeaastaste kaksikute Patricku ja Darby hooldusõigust. Ning alimente.

Lahutuse põhjuseks on Jill toonud Dempsey liigse huvi rallisõidu vastu, mis röövivat temalt arutul hulgal niigi nappi töövaba aega. Rallisõidukursustele pani aga Jill mõni aasta tagasi mehe kirja ise, sest leidis, et too on tööga liiga koormatud.

 

Dempsey ei tahtnud sõrmusest loobuda

Kuigi Dempseyga 15 aastat abielus olnud Jill Fink tahab kategooriliselt mehest lahutada, ei tahtnud Dempsey nii kergesti alla anda: hoolimata sisseantud lahutuspaberitest kandis ta mõnda aega jäärapäiselt laulatussõrmust edasi.

Alles veebruari esimesel nädalal nähti teda sõrmuseta ringi liikumas. Sõprade sõnul püüdis Dempsey teha kõik endast oleneva, et abikaasa meelt muudaks.Paar päeva enne seda, kui Fink lahutuse sisse andis, rääkis Dempsey intervjuus FoxNewsile, et üritab lähiajal pere- ja tööelu jälle tasakaalu saada.

««Grey anatoomia» on olnud tööalaselt suurepärane väljakutse, aga on võtnud ära ka väga suure osa mu ajast. Tahaksin nüüd fookust nihutada ja keskenduda perele. Tahaksin oma aega jaotada paremini, kui seda minevikus teinud olen,» rääkis Dempsey.

Proua Dempsey mõõt oli selleks ajaks aga ilmselt juba täis saanud.