MIS SAAB EDASI? Et "Kaardimaja" kolmanda hooaja algus põnevust ei pakuks, selle üle kindlasti kurta ei saa – vastamata küsimusi on palju.Foto: Outnow.ch
Tele
28. veebruar 2015, 07:00

"KAARDIMAJA" UUS HOOAEG: kes sureb? Kas Frank tuleb lõpuks kapist välja? (2)

Äsja jõudis ekraanile ühe maailma populaarseima telesarja "Kaardimaja" kolmas kauaoodatud hooaeg. Millised on selle põhiküsimused? 

Esimese hooaja eest teenis Claire Underwoodi kehastav Robin Wright Kuldgloobuse. Teise hooaja eest sai Frank Underwoodi osa eest sama auhinna Kevin Spacey, vahendab Washington News.

Nüüd jõuab pärjatud sari kolmanda hooajani, mis ei saa ometi eelmistele alla jääda. Millele seekord tõenäoliselt keskendutakse? 

Kuidas Frank presidendina toime tuleb? 

Frank on seda ametikohta igatsenud sarja algusest peale. Kas nüüd, kui tal on kõik, millest kunagi unistatud, on ta lõpuks rahul? Muidugi mitte! Tema ahnus ja võimujanu hakkavad kahtlemata mõjutama tema juhiomadusi ja unistuste amet ei kujune sugugi kergeks. 

Milline saab olema Claire’i roll? 

Kui sarja tempo siiski ei aeglustu, kas võime siis ehk juba neljandas hooajas näha, kuidas Claire kaasa ametikoha üle võtab? Kui Claire, nagu ennustatud, selles suunas samme astuma hakkab, tekivad mõrad Underwoodide abiellu ilmselt juba kolmandal hooajal. 

Kas tempo aeglustub pisutki? 

Paljud sarja fännid heitsid teisele hooajale ette liigset kiirustamist: kõik arenes liiga kiiresti liiga kaugele, Frank sai presidendiks justkui sõrmenipsuga ja sündmuste tempo oli ebausutav. Kuuldavasti ja loodetavasti võetakse kolmandas hooajas tempot maha: Frank on kindlalt Ovaalkabinetis ja sarja autoreil on võimalus sündmusi rahulikumalt lahti rullima hakata. 

Millised päriselu sündmused kajastamist leiavad? 

Eelmistel hooaegadel on sari päris arvestataval hulgal kajastanud aktuaalseid teemasid: häkkimisskandaale, seksuaalkuritegusid sõjaväes, majandusprobleeme Hiinas ja palju muud. Millised praeguse hetke põletavaimad teemad sel hooajal kajastamist leiavad? ISIS? Putin? 

Kes surma saab? 

"Kaardimaja" on kahel esimesel hooajal vaatajaid vapustanud mitme tegelaskuju ootamatu surmaga. Täpselt nagu "Troonide mängus" on ka siin tunne, et igaüks võib minna igal hetkel. Esimeses hooajas suri kongresmen Peter Russo, teises osas Zoe Barnes. Kes seekord? 

Mis juhtus meeskonnaülema Doug Stamperiga? 

Teine hooaeg lõppes sellega, et Rachel Posner ründas Franki meeskonnaülemat Doug Stamperit, lüües teda telliskiviga kolm korda pähe ja jättes ta metsa surema. Kas Doug on surnud? Või toibub haiglas?

Millal ajakirjanikud naasevad? 

Zoe Barnes võib küll surnud olla, aga kaks tema ajakirjanikest kolleegi ähvardavad sarja sisu peapeale pöörata, kui nad naasma peaksid. Lucas Goodwin on küll vanglas, aga see ei takista tal kurikavalaid plaane haudumast ja neid trellide tagant ellugi viimast. Janine Skorsky põgenes küll New Yorgi ülikooli õppejõuks, aga ehk läheb ta Goodwinile vanglasse külla? 

Kas Frank tuleb kapist välja?

Kahel eelmisel hooajal on kaks korda mõista antud, et Frank võib eelistada mehi. Esimeses hooajas veetis ta vana ülikoolikaaslasega öö kunagise ülikooli raamatukogu põrandal. Teises hooajas nägime grupiseksistseeni, milles osalesid Frank, Claire ja nende turvameeskonna liige. Mis juhtub kolmandas hooajas? Kas Frank tuleb kapist välja? Ja kui, siis kuidas see tema karjääri mõjutab?

Millega tegelevad Raymond Tusk ja Remy Danton?

Kuigi Underwoodid multimiljonär Raymond Tuski kõrvale heitsid, on ta alati valmis koostööd jätkama. Samuti on Tusk Franki vastase Remy Dantoni soosingus. Kas nad jätkavad koostööd? Kas Claire, kelle

Remy oma abikaasa vastu töötama meelitas, lööb nendega kampa?

Kui kiiresti me kõik osad ära vaadata jõuame?!

"Kaardimaja" on eriline sari, sest kogu hooaja osad avalikustatakse ühel päeval, mille tõttu võib selle nädalavahetuse jooksul hooaja otsast lõpuni ära vaadata. Kui kiiresti me kolmanda hooajaga ühele poole saame, selgub ilmselt esmaspäevaks.

"Kaardimaja" autor: Spacey on rollis suurepärane!

Teose "Kaardimaja" autor Michael Dobbs on äärmiselt rahul oma töö ekraniseeringu ja eriti Kevin Spacey näitlejatööga. Käesolev versioon pole mitte esimene kord, kui Dobbsi loomingust telesari on tehtud: BBC üritas seda juba 90ndatel, pannes Ian Richardsoni Westminsteri poliitikuna kurje skeeme punuma, kuid Dobbs leiab, et kahel sarjal on omavahel väga vähe ühist.

"Ian oli ehtbritilikult liiga leebe. Kevin on märksa sügavam, jõulisem karakter. Tema tegelaskuju kurjust on sarja vaadates suisa tunda," kirjeldab ta.

Tema hinnangul tegi Ian oma rollis töö lihtsalt ära, Kevin seevastu naudib tõeliselt salakavala presidendi kehastamist. BBC kunagist versiooni peabki Dobbs tänini tobedaks. "Minu meelest oli see minu loomingu vaba, isegi liiga vaba tõlgendus," meenutab kirjanik. Kui jõuti kolmanda osa ekraniseerimiseni, oli ta nürivõitu sarjast niivõrd tüdinud, et palus oma nime sellega mitte seostada.