Vivian Vance ja William Frawley.Foto: Vida Press
Inimesed
28. veebruar 2015, 07:00

Ekraanipaarid, kes päriselus sugugi läbi ei saanud (1)

Teinekord on ekraanipartnerite vaheline keemia nii tugev, et viib armusuheteni päriseluski. Meenutagem näiteks Brad Pitti ja Angelina Joliet. Huffingtonpost on aga toonud välja viis filmides armastajaid kehastanud näitlejapaari, kes teineteist väljaspool kaadrit ei talunud.

Vivian Vance ja William Frawley sarjas "Ma armastan Lucyt"

Kuigi nad 50ndate sarjaski päris turteltuvisid ei kehastanud, oli nende läbisaamine tegelikus elus veelgi kohutavam. Paljude hinnangul oli ebakõlade põhjuseks partnerite 22aastane vanusevahe: kuuldavasti oli see Vivianile esmapilgul lausa häiriv.

"Kuidas peaks keegi uskuma, et ma sellise vanamehega abielus olen?" küsis ta võtteplatsil. Frawley aga kuulis naise kurtmist ja solvus. See pani mõistagi alguse kehvale läbisaamisele, mis vältas sarja lõpuni ja väljendus arvukates võtteplatsil peetud tülides.

"Ta on kindlasti üks Kansase parimaid tütreid, aga olen korduvalt soovinud, et ta sinna tagasi läheks," ütles Frawley ühes sarja lõppemise järel antud intervjuus.

Marilyn Monroe ja Laurence Olivier filmis "Prints ja show-tüdruk"

Pole täpselt teada, miks 1957. aastal valminud filmis partnereid kehastanud Olivier ja Monroe päriselus sugugi läbi ei saanud.

Üks kuulujutt räägib, et Olivier, kes oli ühtlasi filmi produtsent, soovitas Monroel kord püüda pisut seksikam olla, ja näitlejanna solvus nii väga, et ei unustanud seda võtete lõpuni.

Hiljem, kui suhted juba niigi halvad, olevat Olivier toonud võtteplatsile oma piltilusa näitlejannast abikaasa Vivien Leighi, et Monroe enesekindlust kõigutada.

Sophia Loren ja Marlon Brando filmis "Krahvinna Hongkongist"

Kirglik Loren oli 1967. aastal valminud filmi partneriga nii kehvades suhetes, et oleks tollele kord võtteplatsil peaaegu kõrvakiilu andnud.

"Meil oli üks stseen, kus ta pidanuks mind seljale patsutama, ja vahetult enne võtet ütlesin, et ta seda ei teeks. Aga ta tegi ikka. Lubasin, et kui ta seda kordab, annan talle kõrvakiilu, ja ta võttis seda väga südamesse," meenutas Loren kord Larry Kingile antud intervjuus.

Teiste allikate andmeil said nende kehvad suhted alguse hoopis sellest, et Brando olevat kord Loreni silmatorkavaid ninakarvu kommenteerinud.

Jennifer Grey ja Patrick Swayze filmis "Räpane tants"

Kui rääkida filmipaaride vahelisest keemiast, on raske nimetada kuumemat paari kui Baby ja Johnny. Päriselus ei saanud Jennifer Grey ja Patrick Swayze aga sugugi nii hästi läbi: kui kaamerad ei filminud, pidasid nad maha üsna mitu kirglikku tüli.

Oma autobiograafias "Time Of My Life" meenutas Swayze, et pikkade võttepäevade lõpupoole muutus Grey tihti üliemotsionaalseks ja kas haavus äärmiselt kergesti või purskas kogu aeg naerma, sundides meeskonda stseene üha uuesti ja uuesti filmima.

Teri Hatcher ja Pierce Brosnan filmis "Igavene homme"

James Bond ei oota mõistagi kellegi järel. Seega pole kuigi imekspandav, et kui teda kehastaval Pierce Brosnanil tuli filmis töötada kõrvuti kroonilise hilineja Teri Hatcheriga, pani see šoti mehe närvid tõsiselt proovile.

"Ma tõesti ärritusin. Ta lasi mul võtteplatsil tunde oodata. Pean tunnistama, et ütlesin sel teemal paar krõbedamat sõna," rääkis Brosnan kord ühes intervjuus.

Veidi hiljem tunnistas ta, et ei teadnud võtete ajal, et Hatcher oli esimesi kuid lapseootel ega tundnud end sugugi hästi, mille tõttu ta ilmselt ka pidevalt hilines.