PERE SUURENES: 2013. aasta 14. oktoobril sündis poliitik Lauri Laasi ja tema kallima Stella perre esimene poeg Christian. Möödunud nädalal, 21. veebruaril nägi ilmavalgust teine poeg, kes sai nimeks Edward. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
27. veebruar 2015, 14:24

PALJU ÕNNE! Lauri Laasi perre sündis teine poeg (6)

"Meie teine poeg sündis 21. veebruaril kell 1 päeval, kaalus 3900 grammi ja oli 53 sentimeetrit pikk. Nimeks sai ta Edward," kinnitab poliitik Lauri Laasi rõõmusõnumit, et tema ja Stella Shaumyani perre on sündinud teine laps.

"See nimi oli naise kauaaegne soov ja jõudsime kokkuleppele, kuigi kaalusime ka teisi variante," valgustab Laasi nimevaliku tagamaid. "Meil oli küll päris mitmeid nimesid esialgu laual, aga kuna see oli naisele kõige südamelähedasem, siis jäime sellele kindlaks." 2013. aasta oktoobris sündis Stella ja Lauri perre esiklaps, kes sai nimeks Christian. "Kuna mu naise juured pole päris sada protsenti Eesti rahvusest, võtsime aluseks kesktee, et nimi oleks rahvusvaheline," põhjendab Lauri mitte-eestipäraseid nimesid. "Mitte mingil juhul ei valinud me selliseid nimesid seepärast, et Eesti nimesid alahindaksime," kinnitab ta. "See on lihtsalt kesktee, mis peaks kõigile sobima."

Perekonna teine järeltulija nägi ilmavalgust laupäeval ning juba järgmisel päeval said ema ja poeg ka haiglast koju. "Kõik on tipp-topp – laps on rõõmus, ema-isa on ka rõõmsad." Unetuid öid Lauri ja Stella õnneks veetma ei pea. "Üllatavalt rahulik on. Meil on mõlemad lapsed selles suhtes tublid olnud, et on lasknud emmel-issil ikka rahulikult magada. Loomulikult tuleb väikese lapsega ikka öösiti ärgata, aga see on ainult rõõm." Teisipäeval tähistati neljakesi kodus ka vabariigi aastapäeva. "Sõime torti ja vaatasime televiisorist paraadi," ütleb Lauri.

Mees ise sünnituse juures ei viibinud. "Ma ei ole seda meelt, et peaks igal pool juures olema," ütleb Lauri ja lisab, et Stellale oli toeks naise õde. "Kõik kulges suurepäraselt, nagu mulle öeldi." Lapse sünd on Laasi sõnul alati erakordne. "Eks ikka tekkis liigutushetk. Vahet pole, kas on esimene või teine laps, rõõm on kahtlemata suur." Kuna peres ootab Edwardit juba ees pea pooleteiseaastane vanem vend Christian, ei pidanud Lauri ja Stella väga palju asju uuele ilmakodanikule soetama. "Suures osas püüame ikka venna asjadega läbi ajada. Lapsed ju kasvavad nii kiiresti, et asjad ei jõua veel kulumagi hakata, kui juba on väiksed. Et ei tekiks tulevikus küsimust, miks on ainult venna vanad asjad, ostsime talle ikka ka mõned uued," ütleb Lauri.

Lauri sõnul on Christian veel nii väike, et tal on raske suure venna tiitliga harjuda. "Paar päeva hiljem ikka võttis ümbert kinni juba, kallistas ja tegi pai. Võttis omaks," ütleb ta. Kõige ettevaatlikum on uue ilmakodaniku suhtes aga perekonna kass. "Ta saab Christiani käest juba aeg-ajalt vopsu ning peab taluma sikutamisi ja tagaajamisi. Seega on tema ehk põnni tuleku osas kõige ettevaatlikum." Juba on Edwardil käinud ka esimesed külalised. "Perering ja lähedasemad inimesed on läbi astunud. Kõik tahavad ju titat näha ja õnne soovida."