Video: Aldo Luud
Saund
27. veebruar 2015, 18:00

PÄRIMUSMUUSIKA VAJAB KAITSET: Esikalbumi üllitanud Rüüt tahab pärismusmuusika viia rahvani (1)

Äsja oma esimese albumi üllitanud ansambel Rüüt rääkis Õhtulehele, et kuigi neil fänne juba jagub, siis tahaksid nad pärimusmuusika veelgi rohkemate inimesteni viia. Nii on isekeskis arutatud juba ka plaani tutvustada oma muusikat välismaal või esitada tulevikus mõni lugu ka konkursile "Eesti Laul".

Ansamblis Rüüt mängivad Toomas Oks, Maarja Soomre, Maili Metssalu ja Juhan Uppin.

Muusika ja teatriakadeemiast kooliansamblina alustanud kollektiiv valis nimeks haruldase linnu.

"Rüüt tegelikult on üks väikene lind. Meil on hea meel kanda kaitsealuse linnu nime. Sest pärimusmuusika meie meelest ka on vaja kaitse alla võtta. Rohkem temast rääkida , rohkem mängida, rohkem rahvani viia,“ selgitab Maili.

"Ansambel, kes tugineb oma loomingus pärismusmuusikale. Aga teeme ka autoriloomingut ja seadeid muudest lugudest,“ lisab Juhan.

Maarja ja Maili tunnistavad, et nemad on jõudnud omavahel arutada juba ka plaane, mis viiks Rüüdi tulevikus ehk isegi Eesti Laulu konkursile.

Maarja sõnul oleks tore ka see, kui edaspidi saaks teha rohkem koostööd. Nii on bändil seljataga hiljutine koostöö näiteks tantsijatega.

Albumi "Maasikille" esitluskontserdid on läinud väga edukalt ja ka ansamblini jõudnud tagasiside olnud väga innustav.  Maili kergitab saladuseloori, et muusikat ja oma loomingut armastav Rüüt peab plaani ka välismaale pärimusmuusikat tutvustama minna.