Teleseriaal "Vabad mehed"Foto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
27. veebruar 2015, 13:49

TV3 uue sarja "Vabad mehed" peaosalised on pärit Viljandist

TV3 kevadprogrammis on aukohal mitmed uued kodumaised telesarjad, teiste seas Ilmar Raagi käe all valminud "Vabad mehed", mis alustab juba eeloleval esmaspäeval. Sarja peaosalised on pärit Viljandi Kultuuriakadeemiast.

"Vabad mehed" on haarav lugu noortest ajateenijatest, kes avastavad end ühtäkki täiesti uuest keskkonnast. See pakub ootamatuid enesearendamisvõimalusi ja laiendab silmaringi ning võib olla ka ideaalne aeg eluväärtuste ümberhindamiseks.

Seriaalis näidatav on eluline, haarav, värvikas, emotsionaalne, humoorikas ja kohati koguni romantiline lugu, mille osatäitjateks on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia noored andekad näitlejad.

Peategelane Robert Pärg on olukorras, kus senine elu võib õige pea muutuda luupainajaks. Ta on juba mõnda aega flirtinud kriminaalse maailmaga ja tajub, et järgmine samm on otsustav. Enda üllatuseks avastab ta ajateenistuse jooksul, et just Kaitsevägi võib anda talle elus uued perspektiivid. See on võimalus värskeks alguseks.

Roberti vana elu on aga visa alistuma ning see tuleb teda ajateenistusse kummitama. Muutused on keerulised, sest alati leidub inimesi, kes edasiliikumist takistada püüavad.

"Vabad mehed" pole siiski üksnes lugu Robertist, kes avastab endas ühtäkki elukutselise sõjaväelase, vaid pigem lugu keskkonnast, mis on piisavalt teistsugune tsiviilelust, et anda noortele inimestele võimalus näha maailma värske nurga alt ja võtta vastu julged otsused. Huvitaval kombel pakub just selline "kinnine" süsteem inimestele tihti vabaduse.

"Vabad mehed" alustab TV3s esmaspäeval, 2. märtsil kell 21.30.