"Alasti tõde" 7. klipp.Foto: Ekraanitõmmis / YouTube
Meedia
26. veebruar 2015, 12:06

EI SAA NALJAST ARU: vene veeb urgitses "Eesti Laul 2015" vaheklipist välja veneviha (148)

Eestis toimuvat kajastav venekeelne veebiväljaanne Baltnews.ee on oma lugejate tähelepanu juhtinud "Eesti Laul 2015" finaalkontserdi vahepalade "Alasti tõde" seitsmendale vaheklipile. Väljaanne leiab, et seda klippi võib pidada eesti lastele näitlikuks õppevahendiks, milles näidatakse, "mis keeles tuleb venelastega suhelda", ja et vene keeles võib suhelda ainult turistidega.

Kas ebapiisavast keeleoskusest, pealiskaudsest tausta uurimisest või mõnest muust põhjusest tingituna pole Baltnews.ee aru saanud klipi satiirilisest iseloomust. "Alasti tõe" klippide mõtteks oli näidata täiskasvanute käitumise ja tegutsemise veidrust, mis tuleb eriti välja siis, kui teksti esitavad lapsed. Tegemist on ju eneseirooniaga.

ETV pearežissööri René Vilbre sõnul kujutati klipis eelkõige väiklast eestlast, kes ka tahab maailma naba olla. "Nii nagu Prantsusmaal ei räägita meelsasti inglise keelt, nii loodab ka eestlane, et kohalik kamraad tönkab tiba eesti keelt, aga kui tegu on auväärt turistiga Venemaalt, siis räägime pea kõiki maailma keeli!" selgitas Vilbre seitsmenda klipi ideed Eesti Päevalehele.

Baltnews.ee tutvustab end väljaandena, mis valgustab kõiki toimunud sündmusi "maksimaalselt objektiivselt".