Foto: Teet Malsroos
Üritused
26. veebruar 2015, 11:01

Eesti Laulu telefonihääletuselt saadud summa panustatakse Eurovisioni-projekti (11)

Möödunud nädalavahetusel toimunud Eesti Laulu finaalis hääletas lemmikute poolt rekordarv inimesi. Telefonihääletuselt saadud rahasummaga toetatakse Eurovisioni-projekti.

Finaalis hääletas kokku 76 807, superfinaalis 90 417 inimest. Arvestades, et hääletamine lemmiku poolt maksis 96 senti, kogunes korraldajatele arvestatav summa.

ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normeti sõnul oli telefonihääletuselt saadud tulu tänavu küll kõrgem, kuid arvestades, et eelmisel aastal jäi Eurovisioni-projekt miinusesse, hoiatakse raha võimaliku eelarveaugu jaoks.

"Miinuse põhjus peitub üleeuroopalise telefonihääletamise tulus, mida ei ole võimalik prognoosida ja mis on varasematel aastatel olnud kõrgem kui möödunud aastal. Samuti puudutas meid valusalt asjaolu, et meie territooriumile ei suudetud korraldajate poolt leida sponsorit. Tõenäoliselt ei jää raha üle, sellega tuleb täita eelarveaugud," lisas Normet.

Eurovision toimub tänavu Viinis 19., 21. ja 23. mail. Eestit esindavad Stig Rästa ja Elina Born looga "Goodbye To Yesterday", kes kogusid superfinaalis 79 protsenti telefonihäältest.