Veiko TäärFoto: Meelis Tomson
Film
26. veebruar 2015, 08:28

Veikko Täär võttis vastu uue väljakutse (3)

Veikko Täär võttis vastu uue väljakutse ning astub teatrikuul üles improvisatsioonilise teatri näitlejana.

Nimelt mängib Improteater IMPEERIUM sel hooajal etendusi koos veel improvõõraste Eesti teatri näitlejatega ning 4. märtsil kell 19.00 Tartus Genialistide Klubis ja 11. märtsil kell 19.00 Tallinnas Kammerteatris on külalisnäitlejaks Veikko Täär.

Akordionit, füüsikat ja näitlemist õppinud Veikko Tääril on ka palju ameteid: ta on näitleja, lavastaja, saatejuht, kohvikupidaja, suusaentusiast, koolitaja, õhtujuht ja pulmaisa. Märtsis lisandub pikka loetelusse tema oskustest veel ka improvisatsioonilise teatri kogemus.

"Improteatris lavale astumine toob näitleja kindlasti mugavustsoonist välja. See on võimalus kiirelt kohaneda ning oma meeled avada. Avatus, mängulisus ja suur kontsentratsioon peaksid olema põhilised märksõnad. Loodan, et selles kõiges on ka palju rõõmu ja lusti nii tegijatele kui vaatajatele," kommenteeris Täär uut kogemust.

Improteater on üle maailma levinud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, kõik juhtub siin ja praegu, mängitava loo sisu kohta midagi eelnevalt kokku leppimata.

Improteater IMPEERIUM sündis 2014. aastal, kasvades välja Eesti esimesest improvisatsioonilist teatrivormi viljelevast trupist.

IMPEERIUMI truppi kuuluvad viieaastase improkogemusega kutselised näitlejad Tarvo Krall, Erki Aule, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Kati Ong (Endla Teater), Maarius Pärn, Rauno Kaibiainen, Mairi Jõgi. Veel on trupis muusikud Ragnar Toompuu (Nikns Suns), Madis Jürgens, Madis Kreevan (Taavi Peterson & Üdi) ja valgustajad Martin Makarevitš ning Mario Saarik ning projektijuht Monika Tomingas.