VIIMANE ÜHINE BALL: Kadri ja Priit Simson tulid eelmisel aastal vabariigi aastapäeva vastuvõtule koos, tõrjudes kuuldusi, et Priit elab teise naisega.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
26. veebruar 2015, 07:00

BALLIL SELGUS KIBE TÕDE: Kadri Simson lahutab! (20)

"Oleme otsustanud lahutada oma abielu. Selle täpsemad põhjused jäävad meie vahele. Loodame, et mõistate ja annate meile sel kurval teemal rahu. Meie vahel pole tüli ega vaenu, austame teineteist endiselt ning jääme suhtlema ka edaspidi. Oleme teineteisele tänulikud paljude ilusate hetkede eest," teatasid riigikogulane Kadri Simson ja ajakirjanik Priit Simson Publikule eile, päev pärast seda, kui Kadri oli presidendi vastuvõtul säranud uhkes üksinduses. 

Veel aasta tagasi saabus Keskerakonna juhtfiguur Kadri Simson presidendi vastuvõtule käsikäes oma pikaajalise kallima ja abikaasa Priit Simsoniga. Kõikide kuulujuttude kiuste, mis pajatasid, et Priit elab teise naisega, hoidsid nad teineteisel käest kinni ja naeratasid kümnetele fotokaameratele. Tänavu tuli Kadri siiski üksinda. "Kui tuleb õige aeg, siis ma räägin sellest. Praegu ei soovi seda teha. Praegu pole see hetk," ei soovinud Priit veel eile paar tundi enne ametliku teadaannet Õhtulehele oma eraelu kommenteerida. Hiljem jäi ta tabamatuks nagu Kadrigi.

Kadri ja Priidu abielu purunemisest hakati rääkima juba 2013. aasta lõpus. Kadri eitas kõlakaid. "Me saame hästi läbi ja pole omavahel lahutust arutanud," väitis ta. Ka Priit keeldus teemale rohkem valgust heitmast.

Paraku hakkasid uued kuulujutud nende lahkuminekust uue hooga levima juba järgnenud aasta märtsis, kui Priit tantsis legendaarses Kuku klubis mitme erineva naisega. "Priit hoidis tantsides ikka partnerilt – neid oli õhtu jooksul mitu – ümbert kinni ja pani aeg-ajalt pea tema õlalegi," rääkis Õhtulehele anonüümsust soovinud allikas. Ka teise pealtnägija sõnul ei hoidnud Priit end tantsupõrandal tagasi. "Ühe naisega tundus Priit olevat eriti lähedane, mulle näis korraks, et nad vist isegi suudlesid," meenutas klubikülastaja. Priit kinnitas küll Kukus käimist, kuid lükkas ümber jutud, et tal on Kadriga lahutus käimas.

Mullu oktoobris rääkis Kadri laupäevalehele LP antud pikas usutluses, et nad ei ole lahutanud. "Ma olen Priiduga abielus. Kui ma ei ole enam abielus, siis ei saa see olla saladus, siis on see kõigile teada. Aga praegu me oleme abielus ja eile küsisin Priidu käest, mis siis teha, kui mu käest intervjuus küsitakse, kas mu abikaasa toetab mind mu püüdlustes? Priit ütles, et võin kõigile öelda: toetab küll ja mõistab," selgitas Kadri.

Samal ajal teatas Õhtulehele allikas, et Kadri ja Priit on lahku kolinud. "Priit Simson ja Manuela Pihlap elavad koos kesklinnas," väitis allikas. Seda, et Eesti Päevalehes ajakirjanikuna töötav Priit on elukohta vahetanud, kinnitas ka talle tööga seoses lähedal seisev allikas: "Kui varem tuli Priit ikka tööle Kadrioru poolt, siis nüüd hoopiski Vabaduse väljaku suunast."

Priidu väidetav uus kaaslanna Manuela, kes töötab turundus- ja kommunikatsioonijuhina ASis Silikaat Grupp, ütles siis, et nad on Priiduga vaid head tuttavad, ning lisab nüüd: "Mul pole selle teema kohta midagi öelda."

Tänavu jaanuaris võis seltskonnameedia veergudel näha fotosid, mis tehtud Tallinna ööklubis Teater ja kus Priidu tantsupartneriks polnud tema abikaasa, vaid hoopiski kaunis brünett, kes meenutab kangesti Manuelat. Samal ajal tegi Kadri Pärnus valimiskampaaniat.

Ajaloolase-poliitiku Aadu Musta tütar Kadri Must ja Priit Simson tutvusid Tartu ülikoolis ajalugu õppides. Kümmekond aastat kooselu seljataga, vormistasid nad 2008. aasta juunis liidu ametlikuks. 

Kadri: lasteta abielu on kurb 

Poliitik Kadri Simson rääkis Kanal 2 saates "Avameelselt", kuidas sobitada karmi tööd ja eraelu. Ootamatu paljastusena rääkis Kadri, et hoolimata toredast kaasast ja abielust – emaks ei ole tal õnnestunud saada. "Ilma lasteta on elu kurb," tunnistas Kadri ja lisas: "See pole minu valik. See on raske teema ja ütleme nii, et ma pole teinud midagi selle jaoks, et mul lapsi ei oleks."

Ta selgitas, et suunab energia töösse, sest näeb, et seeläbi on tal võimalik midagi muuta. "Lõppkokkuvõttes peab keegi olema see, kes näitab, et ei ole võimalik ainult laste kaudu end teostada, vaid erialase töö kaudu. Minu eduelamus tuleb sellest, kui mul läheb tööl mõni ettepanek korda," rääkis Kadri. Siiski möönis ta: "Ma ei ole loobunud oma eraelust. Ma ei kavatse elada ainult tööle."