Suur Papa on Mart Normeti hinnangul üks kõige märkimisväärsemaid ja populaarsemaid esinejaid omas vallas, seega andis Normeti sõnul ERR talle ekraani jaoks täieliku loomingulise vabaduse.Foto: Martin Dremljuga/ERR
Inimesed
25. veebruar 2015, 07:00

Kas Suur Papa läks uue lauluga ETV ekraanil üle piiri? (51)

"Eesti laulu" võistlus tekitas furoori ka üsna ootamatutes ringkondades: nimelt ilmus kirjanik Kaur Kenderi ümber koonduvale leheküljele nihilist.fm kirjutis, mis sõitleb finaalsaates vahepalana üles astunud räppari Suure Papa ja Semy laulu "C`est La Vie". 

Kasutajat nimega "eikkun" häiris pala väidetavalt nooremale publikule sobimatu ja laaberdamisele õhutav labane sõnum. "Tsiteerides laulu esimesi ridu "Neli rehvi raputab nii, et kokaiin tolmab". Mul oli lausa piinlik seda kuulata, mõtlesin parasjagu just, et mida huvitav kodus mu ema arvab, et mingi räppar kukus narkootikumidest laulma otse tervele Eesti publikumile," (kirjapilt muutmata – J. M.) avaldab pahane nihilist nördimust. "Kas see on normaalne, et laseme sellisel härrasmehel tuhandetele noortele lastele laulda ja eeskujuks olla?"

ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet on säärasest mõtteavaldusest rohkem kui üllatunud. "Kuulen sellest esimest korda!" Ta selgitab: maailmas on ju palju mitmesugust muusikat ja kui artist esitab oma mõtteid räpivormis, ei saagi eeldada sõnumit stiilis "ma armastan sind, sa armastad mind". Telemees ei kipuks vahejuhtumit üle tähtsustama. "Lapsed võivad ekraanil näha ju palju hullemaid asju."

Pealegi on Suur Papa Normeti hinnangul üks kõige märkimisväärsemaid ja populaarsemaid esinejaid omas vallas, seega anti talle ekraani jaoks täielik loominguline vabadus. "Lugu oli tema valik, tsensuuriga me ei tegele!"

Produtsent tõdeb, et võib-olla ei sobi laulu sõnum tõepoolest kõige nooremale vaatajaskonnale. Ent võiks ju eeldada, et vanem inimene on kõrval ja aitab vajadusel selgitada. Samavõrra on ta imestunud, et teema võttis üles just skandaalimaigulise taustaga nihilist.fm.

"Ma ei suuda uskuda, et nemad selles midagi halba näevad – nemad, kes on ka kohati väga piire kompivad," mõtiskleb Normet. "Aga Suure Papa laul oli minu meelest omal kohal."

Suurt Papat ehk kodanikunimega Uku Aropit Õhtulehel eile tabada ei õnnestunud.