Foto: Reuters / Scanpix
Film
22. veebruar 2015, 22:45

Lühike õpetus, kuidas vaadata Oscari tseremooniat (1)

Vaid loetletud tunnid veel ning tõenäoliselt tuhanded inimesed naalduvad öistele tundidele vaatamata telekate ette, et jälgida Oscari tseremooniat.

Mitte kunagi varem pole eestlaste huvi kuldsete mehikeste jagamise vastu olnud nii suur kui seekord. Seetõttu toomegi ära The Irish Times'i humoorika loo selle kohta, kuidas Oscarite jagamist kodus mõnusalt jälgida.

Kuna plaksumais ja hotdogid käivad lahutamatult USA kinokultuuri juurde, siis oleksite pidanud eelnevatel nädalatel ainult nendest toituma. Kui te tegite seda, siis olete tõenäoliselt praegu nõrgavõitu, nii et tehke endale mõnus tee ja lülitage sisse teler.

Kuna olete turvaliselt oma diivanil, siis võite vabalt kõiki punasel vaibal käinud kritiseerida ning kujutada ette, mis tunne oleks ise punasel vaibal olla. Nii et, andke tuld.

Kui näidatakse katteplaane, ärge jumala eest unustage mainimast Oscarit kui fallose sümbolit.

Kiitkem mitmekesisust, kuna see on Hollywoodis ülioluline. Kui sa oled valge ja rikas mees, siis pole sul võimalik Oscarit saada. Auhinna võitmiseks pead olema homo, töölisklassist või kunagi ammustel aegadel ka afro-ameeriklane.

Teeskle, et sind huvitavad nn tehnilised Oscarid. Jube piinlik oleks, kui sa ei oska hiljem öelda, kes sai Oscari parima muusika, kujunduse või kostüümide eest.

Ära unusta mingil hetkel tegemast endlit teleka taustal ja siinkohal väike vihje: kole naeratus näib loomulikum, kui pisarad silmis.

Ja lõpetuseks: ärge unustage aftekat ehk teisisõnu voodit. Kuna Oscari diivanil jälgija järelpidu saab toimuma üldjuhul voodis, siis minge ära magama, sest kell on juba tõesti palju.