Brad JurjensFoto: Facebook (Brad Jurjens)
Film
22. veebruar 2015, 20:12

Väliseestlasest filmimees Brad Jurjens: Lembit Ulfsakil oleks võimalus näitlejana Hollywoodis läbi lüüa (9)

Juba rohkem kui kümme aastat Los Angeleses elanud Eesti päritulu filmimees Brad (Priit) Jurjens avaldab arvamust, et "Mandariinide" peaosa täitnud näitlejal Lembit Ulfsakil oleks tahtmise korral ehk võimalus ka Hollywoodis näitlejakarjääri teha.

"Ma usun, et Lembitul oleks võimalus näitlejana.. Kui ta seda asja viitsiks tõsiselt võtta.. aga ta on võib-olla liiga mugavalt end Eestis sisse seadnud. Lihtsalt ei viitsi – liiga vana selleks. Oleks mingi noor täkk.." mõtiskleb ta.

Siiski ei välistaks Jurjens, et keegi Hollywoodist ühel päeval Lembit Ulfsakile või režissöör Zaza Urushadzele helistab ja koostööd pakub.

Jurjens leiab, et Oscari nominatsioon annab Eestile ja meie filmindusele eneseuhkust. "Ma loodan, et eestlased hakkavad nüüd end natuke tõsisemalt võtma filminduse alal," sõnab ta.

Jurjens pakub, et "Mandariinid" jõudis nii kaugele, sest kaks väikest riiki panid oma jõud kokku. Samuti on sõjaolukorrale lähenetud teise nurga alt.

Kas see ka kuldmehikese võib võita, ei oska filmimees kommenteerida. "Oscaritel on oma poliitika. Ei tea, kes keda moositas või mis värk on. Keegi ei tea neid telgitaguseid," ütleb ta.