Inimesed

Kersti Kreismann: "Juhan ei talunud pugemist, labasust või familiaarsust." (15)

LISA KOMMENTAAR

pets21. veebruar 2015, 21:56
viidingul ja tõnis rätsepal oli üks projekt nimega öötöö
laulud ja luuletused.mul oli kaasas viidingu laulude vinüül.pärast etendust läksin südame põksudes taharuumi.ja küsisin autogrammi.viidingu kulmud kerkisid nii poole meetri jagu..siis vaatas ta mind pikalt ja kirjutas plaadile-äitähh,juhan viiding.ja ütles mulle veelkord aitähh.
paistis,et see oli talle paras üllatus.ta võib olla ei jaganud eriti aurogramme-kui üldse..
Kallerdis21. veebruar 2015, 21:49
Tema lahkumise asjaolud on üks suuremaid tabusid meie kultuuriajaloos.
21. veebruar 2015, 17:45
Mina ei armasta valskust (Juhan Viiding)
mina ei armasta valskust
küll aga armastab Ants
tema on küll mu sõber
kuigi valetab krants eile valetas tema
et taeva all lendas sokk
ise olevat näinud
no on alles lobamokk siis ta valetas veel
et puu otsas ronis puudel
teine kolmas ja neljas
kõik olid istunud puudel mine ja võta kinni
mis on õige mis ei
teised ei salli Antsu
mina sallin juhhei! kodunt näppan ma puudli
ütlen et pole võtt
see on kõik Antsu mõju
kui ma tunnistan tõtt
Die voche21. veebruar 2015, 17:16
Läksin peale keskkooli lõppu Draamateatrisse lava tassima. See oli aeg mil progressiivsete minuvanuste pea oli täis Sex Pistolsit, Propellerit jne. Mul oli teatris töötades kaelas pikk peenike lips, umbes selline nagu Johnny Rottenil. Ükskord astusin üle lava ja sattusin silmitsi Viidinguga. See oli Inimese Elu proov või lausa etendus. Ta vaatas mu lipsu üsna pikalt ja hindavalt. Ning tegi siis otsuse: Das ist die Voche! Noogutasin nõusolevalt. Die Voche oli sel ajal üks Propelleri suuremaid hitte. Nii et Viiding, olles minust generatsioon vanem, tabas otse naelapead. Kui ta oli selle öelnud vaatas ta ettevaatlikult paremale ja vasakule, kontrollimaks, et keegi ei näe ning paotas siis pintskuhõlma. Selle all oli suur ümmagune plekist lätakas millel sinimustvalge ja kiri Esto Power. "Ma kannan seda alati kostüümi all" avaldas ta mulle oma saladuse. Et siis minu lips vs tema Esto Power! Olles saanud teada minu lipsu tagamaa, oli tema kord ja ta avaldas mulle oma kostüümialuse saladuse. Sel hetkel olime võrdsed!
Kõrge vaim oli21. veebruar 2015, 15:40
Õrna hingega ja samas sügavuti minev luuleline natuur. Noorena malevas olles lugesime tema luuletusi ja tsiteerisime tema "kilde", millest juba siis võis välja lugeda tema oskust näha rohkemat, kui tollane noorsugu seda nägi. "Ja mõttetus sai mõttetuselt lapse". Ja tema "Hamlet" oli väga hea. Ja kui hea raamatu on tema õde Mari Tarand temast ja nende noorusaastatest kirjutanud.
jah21. veebruar 2015, 13:51
jääb igavesti nooreks ,kes ei suutnud paljut siin maailmas taluda ja omaks võtta.Hea et mäletatakse.
Olen 21. veebruar 2015, 12:50
teda korra näinud 70 ndate lõpupoole Tartu raekoja platsi antikvariaadis, uuris seal midagi leti ees, kas mingit raamatut või siis piltpostkaarte, mida tal ilmselt kinkida meeldis.Arvatavasti oli ta Tartu linnas Draamateatri külalisetenduste käigus, aga lühike oli ta kasvult küll.
ega see MEES ise ei pugenud,ei müünud inimesi,eks ta sellepärast läks noorelt.21. veebruar 2015, 11:23
need müüjad on ju nüüd A-kategooria INIMESED;Moosekandid ja näitlejad ja ja ja ja
21. veebruar 2015, 10:05
Omapärane isiksus ja kahju, et ta nii lahkuma pidi. Ettearvamatu käitumisega sell. Ei ta, kas ta ise ikka tahakski seda turundust ja suhtluskunsti, mis teda nüüd vahtu klopib. Miskipärast tuleb seegi meelde, kuidas Joala nüüd vahtu löödi. Kas midagi sarnast neid: äkilisus ja hulljulgus koos abitusega? Niipalju kui kuulda, on kaunis kindel, et Viiding ei sallinud ka teatrielu intrigaane, kellest mõni nüüd tema suurt sõpra etendab . See viimane kuulub tänase eneseturundamise ja suhtlusnippide juurde, et paremate ja kuulsamate nimesid oma huvides kasutatakse.
Londonist21. veebruar 2015, 09:54
Kuulasin eile lugu, kahe rännumehe tee viis ule jõe...
Täiesti uskumatu, kuidas põlvest põlve antakse edasi nn. Tarandite hääl!Ma pean silmas Mari Tarandi ja Anni Kreemi .Laulis Jaagup Kreem, aga tundus, et nüüd vist laulan Indrek Tarand.Juhan Viidingul vaga head luuletused ja tore , et Jaagup Kreem laullis tekstid lugudeks!Vaga intellektuaalne suguvõsa!Aitah kõigile!
21. veebruar 2015, 14:12
tekstid lugudeks? need tekstid olid ikka viidingul enne ammu lugudeks tehtud. öötöö oli selle plaadi nimi.
minul teine mälestus21. veebruar 2015, 09:21
See oli umbes nädal poolteist enne Juhan Viidingu surmateadet kui sattusime mingitel asjaoludel pärastlõunal KUKU Klubisse kaasas sõbranna tollel ajal 6 aastane terane poeg. Meie kõrvallauas pidutses lõbus seltskond kus Juhan Viiding eristus piisavalt valju äälselt luulet lugedes, mingil hetkel sattus ta meie laua kõrvale ja vaadates 6 aastasele poisile otsa küsis "Poiss, kas tahad, et loen sulle veel mõne luuletuse?" Aga poiss ohkas ja ütles tema jaoks võõrale natuke vindisele onule siiralt , et ära parem loe. Oli näha et poeet solvus ja lahkus kuskile eemale. Ja ka meie lahkusime klubist hiljem. Kui tuli Viidingu surmateade tuli see tegelikult olmeline stseen meelde.
Taavet ja Koljat21. veebruar 2015, 09:15
Meil oli Juhaniga Käsmus 1966 aasta suvel selline juhtum tollaste piirivalvuritega.Seadsime end mugavaks olemesiks sisse mere rannas otse kordonihoone all.Selle peale tuli meid ära ajama trussikutes vägilane,kes karjus,et uhodite eto naše territorija.Talle läks vastu trussikutes väätike Juhan,kes käratas okupandile vastuseks-sam uhodi,eto naša rodina.. Meie kõigi imestuseks suur "natšalnik" ehmatas ja me võisimegi tunda enda peremehena oma kodumaal.Au ja kuulsus koolivend Juhanile !!!
21. veebruar 2015, 08:19
jah. mõnusad luuletused. väga mõnusad laulusõnad. see kõik on väga mõnus.
naisuke21. veebruar 2015, 13:56
Kas kõigest ainult mõnus?