Ingrid Tõniste.Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
20. veebruar 2015, 12:00

Ingrid Tõniste mullune valge pitskleit on tema lemmik (6)

"Kandsin seda kleiti minu ja Toomase 20. pulma-aastapäevapeol möödunud suvel. See üritus saigi tegelikult selle konkreetse kleidi puhul Merike Päärole inspiratsiooniallikaks eelkõige värvi, aga ka kangaste ja tegumoe valikul. Peale oma pulma-aastapäevapeo sain seda kanda veel korra ka oma sõbranna juubelil," räägib Ingrid Tõniste oma möödunudaastase presidendi vastuvõtu kleidi kohta.

"Merike tunnetab minu stiili ja maitset sedavõrd täpselt, et siiani ei ole mul veel kordagi tekkinud vajadust tema väljapakutud esialgset kleidikavandit muuta. Merike lihtsalt teab, mida ma tahan ning milles ma ennast hästi tunnen. Võin teda alati kinnisilmi usaldada nii kleidi kanga, värvi kui tegumoe valikul," kiidab Ingrid.

"Me kumbki ei armasta ei keerulisi ülepaisutatud vorme ega liigset detailirohkust. Lihtsat siluetti eelistades paneme pigem rohkem rõhku kanga ilule ning mitmesuguste materjalide omavahelisele kombineerimisele."

Ingrid ütleb, et see kleit on tema suur lemmik.

"See on niivõrd universaalne kleit ning ka üks minu enda lemmikutest, seega jääb see minu riidekappi veel kindlasti paljudeks aastateks. Küll aga tegi kleit pärast vastuvõttu läbi väikese muutuse, saades endale Merikese poolse pulma-aastapäeva kingitusena uue käsitööna valminud imekauni vöö."

Tavaliselt hakkavad Ingrid ja Merike kleidile mõtlema jaanuari lõpus või veebruari alguses ja kleit valmib kahe-kolme prooviga. Merike teeb Ingridile kleidi ka tänavuseks vastuvõtuks.

"Vastuvõtule mineku kasuks otsustasin veebruari algul, kui Merike helistas mulle, öeldes, et tal on kangad välja valitud ning nädala pärast on esimene proov."