Lenna Kuurmaa aastal 2009.Foto: Aldo Luud
Inimesed
20. veebruar 2015, 12:52

Lenna Kuurmaa annab oma kleidid õmblejale tagasi (6)

"Selle kleidi autor on minu õmbleja Pille Küngas, keda olen kõigil teistel presidendiballi üritustel kasutanud," ütleb lauljatar Lenna Kuurmaa oma 2009. aastal kantud pitsilise kleidi kohta.

Lenna ei ole kleidi saatusega kursis, sest annab alati kleidid õmblejale tagasi, kes paneb need siis enamasti müüki. "Natuke kahju on, kui kleit saab ainult ühe korra kantud."

Lenna ütleb, et presidendi vastuvõtu kleidid on väga ainulaadsed ja neid saabki kanda vaid korra, kuna need saavad alati väga suure tähelepanu osaliseks. "Samas oleme pigem pooldanud seda mõtet, et keegi saab selle soovi korral endale."

Lenna ja Pille kohtusid aastaid tagasi, kui Lenna mängis filmis "Kuhu põgenevad hinged" ja Pille oli seal kostüümikunstnik. "Klappisime hästi ja Pille on mulle teinud ka palju pidulikke esinemiskleite." Tavaliselt läheb Lenna õmbleja juurde oma ideedega ning lõpp-produkt sünnib üheskoos.

"Lähen tema juurde piltidega, mis olen ajakirjadest välja lõiganud. Kuid me pole kunagi kuskilt midagi üks ühele maha viksinud, vaid saanud inspiratsiooni ja asju kombineerinud. Lõpuks on tulemus ikka algsest hoopis teistsugune," naerab Lenna.