KEERULISE SUGUPUUGA: Daily Mail kirjutab, et Barbadose orjapidajate järeltulijal Cumberbatchil on hulk tumedanahalisi sugulasi, sest tema esiisadel oli kombeks orjatüdrukutega magada.Foto: Vida Press
Inimesed
20. veebruar 2015, 07:00

"Sherlocki" tähel Cumberbatchil on mustanahaline esiema? (1)

Jaanuari lõpul põhjustas "Sherlocki" täht Benedict Cumberbatch skandaali, kasutades tumedanahaliste kirjeldamiseks sõna "värviline". Saatuse iroonia: Daily Maili teatel on näitlejal hulk mustanahalisi sugulasi ning ka temas endas võib voolata segatud veri.

Filmiga "Imiteerimismäng" parima meespeaosatäitja Oscarile kandideeriv Benedict sattus kriitikarahe alla tegelikult mustanahalisi kaitstes.

"Mis puudutab värvilisi näitlejaid, siis on pilt Suurbritannias hoopis teine kui USAs," ütles ta teleintervjuus.

"Mul on palju sõpru, kellel on olnud USAs palju rohkem karjäärivõimalusi kui oma kodumaal. See peab lähiajal muutuma. Midagi on meil selles osas täiesti valesti, meie filmitööstuses ei kajastu kõik need rassid, mis meie kultuuris olemas on, ja see pole õige."

"Käitusin nagu idioot," kahetses Benedict hiljem sõna "värviline" kasutamist "mustanahalise" asemel.

Nüüd aga kirjutab Daily Mail, et Barbadose orjapidajate järeltulijal Cumberbatchil on hulk tumedanahalisi sugulasi, sest tema esiisadel oli kombeks orjatüdrukutega vahekorras olla.

Barbadose arhiivi genealoog, mustanahaline Ingrid Cumberbatch kinnitab: peaaegu kõigil Cumberbatchi-nimelistel barbadoslastel on inglise esiisad.

"On isegi võimalus, et Benedictil endalgi on segarassilisuse geenid, kui mõnel tema esiisal oli orjaga suhe," kirjutab Daily Mail.

Selles, et Cumberbatchide suguvõsa rikkused on Barbadose suhkrurooistandustes orjatööga saavutatud, pole lehe andmeil kahtlust.

Filmis "12 aastat orjana" istanduseomanikku kehastanud Benedict tunnistas kord, et näitlejannast ema Wanda Ventham keelitas teda artistinime võtma – et Barbadose orjade järeltulijad temalt hüvitist nõudma ei hakkaks.