Suur PapaFoto: Erakogu
Üritused
18. veebruar 2015, 13:27

VAATA: Eesti Laulu finaal toob mitmeid üllatusi! (1)

Juba sel laupäeval stardib "Eesti Laul 2015" finaalsaade, kus võistlejate hulgas astuvad üles ka räppar Suur Papa, indiemuusikat viljelev Tartu Roki ja Popi Instituut ning Junk Riot, kes esitleb oma uut venekeelset loomingut.

Suur Papa kirjutas oma esimese räpi juba neljandas klassis ja esitas selle koos oma parima sõbraga klassiõhtul õpetajale. Tema tänane nimi Suur Papa on valitud, näitamaks inimestele, et väline mulje on alati petlik, igas inimeses peitub midagi suurt.

Tartu Roki ja Popi Instituut on sirutanud edukalt tiibu välismaale, sel aastal andis ta välja USA plaadifirma Minty Fresh alt albumi "Marienbad" ning on sõlminud labeliga viieaastase lepingu.

Suure osa Junk Rioti kõlapildist kujundavad helehäälne vokaal ning tugevalt moduleeritud, kajatiined kitarriefektid. 2006. aastal kokku tulnud ansambel on tänaseks leiutanud ainulaadse kõla, milles annavad tooni valjud kitarrid, metsik vokaal, mahlased bassikäigud ja pulsina tuksuv trumm.

Vaheklippides lapsed

Sellel aastal on vaheklippide Vanamees välja vahetatud noorema põlvkonna esindajate vastu. 

Vaheklippide teemad on valusad, kummastavad ja üllatavad. Klippides lahkavad lapsed täiskasvanute probleeme, käsitletakse sündi, surma, vanadust, armastust, abielu, lahkuminekut, poliitikat ja teisi elulisi teemasid.

Igapäevased täiskasvanulikud dialoogikatked muutuvad läbi lapsesuu valusalt alasti tõeks.

Juba sel laupäeval astuvad lavale kümme finalisti, kelle hulgast valitakse "Eesti Laul 2015" võitja.

Saadet juhivad Marko Reikop ja Henrik Kalmet.