PIDURÜÜS: Sünnipäevalaps Ed Sheeran astus eile Tallinnas lavale papimütsi ja õhupalliga.Foto: Mari Luud
Saund
18. veebruar 2015, 07:00

Ed Sheeran tähistas eile oma sünnipäeva Tallinnas kontserdiga (2)

"Tere, Tallinn!" hüüdis eile õhtul superstaar Ed Sheeran Saku suurhallis rahvale, kes teda kuulama oli tulnud. "Mu töö on teid täna õhtul siin lõbustada ja täna on ka mu 24. sünnipäev!"
 

Tallinn !

A photo posted by @teddysphotos on

Briti superstaar Ed Sheeran astus suurhalli lavale sekundi pealt kell pool üheksa – nagu ka välja kuulutatud. Nii kui tuled hämaramaks läksid, sai publik aru, et nüüd on tulemas õhtu peakangelane ja tervitas teda kõrvulukustava kisa- ja vilekooriga. Eile tähistas Ed ka oma 24. sünnipäeva ja oli end lavale marssides kaunistanud papist peomütsi ning sinise õhupalliga. "Ma olen seda mütsi terve päeva kandnud ja see on üsna ebamugav," nurises Ed varsti ja heitis peakatte kõrvale.

"Kui lähed esinema uude riiki, siis pole sul aimugi, kas inimesed teavad, kes sa oled," avaldas Ed ühe oma hirmu.

Eestis seda muret muidugi polnud, sest absoluutselt viimne kui üks pilet oli välja müüdud. "Mul on hea meel, et te siin olete," ei jäänud laulja kiidusõnadega kitsiks.

"Kui te teate laulusõnu, siis laulge kaasa, aga kui ei tea, siis laulge lihtsalt midagigi."

Enne kontserti oli sotsiaalmeedia täis fännide arutelusid, millise üllatuse peaks Sheeranile suurhallis sünnipäeva puhul korraldama. Läbi käisid ideed võtta kaasa õhupalle, mullitajaid, lilleõisi, et need siis lavale saata. Isegi tordi lähetamist kaaluti.

Kui ühe loo ajal jättis Ed laulmise ühtäkki pooleli, et kitarri vahetada, võttis saalis maad vaikus, kuni lava eest hakkas kostma midagi, mis kõlas nagu sünnipäevalaul. Järgmisel hetkel sai Ed aga kätte uue kitarri ja jätkas laulmist, summutades õnnesoovid. Siis oli tal vaja veel teistki korda kitarri vahetada. "Happy birthday, Ed!" hüüdis üks noormees tagareast, korrates õnnitlust veel umbes viis korda.

Ülejäänud publik ei tõtanud aga noormeest toetama ning publikupoolse sünnipäevatervituse plaan lendaski vastu taevast.

Ed laulis ära enam-vähem kõik oma suured superhitid ja vastutasuks tegi publik peaaegu kõike, mida Ed palus – näiteks vehkis ühe loo ajal kätega nii, nagu tehakse seda hiphopi kontsertidel ning laulis kaasa.

õnnelikud, kes olid suutnud end sebida fännitsooni esiritta ehk siis umbes meetri kaugusele lavast, said Edilt lausa kuulda: "Ma armastan teid ka."

Suuremad fännid olid kaasa tassinud ka plakateid – näiteks oli ühel neiul näpus hiigelkujutis keelt näitavast Edist, kelle pähe oli kleebitud peomüts ja keele otsa väike koogike. Installatsiooni ilmestasid põlevad tulukesed. Teine preili oli aga joonistanud plakati, mis ütles inglise keeles "Täna on ka minu 24. sünnipäev".