KOKKUHOIDEV KOLLEKTIIV? Evelyn Mikomägi koos osa oma töötajatega. Kas õhkkond on sõbralik või ei? Mikomägi eitab lahkhelisid.Foto: facebook.com/tallinnsushicat
Eesti uudised
18. veebruar 2015, 07:00

Evelyn Mikomägi tõrjub süüdistusi, et palkab tööle vaid kondiklibusid (47)

Eksmiss Evelyn Mikomägi sušibaari Sushi Cat endine töötaja kurdab, et Mikomägi palkab vaid piitspeenikesi näitsikuid. Mikomägi peab seda laimuks, võimalus olla suurematelgi piigadel. 

Õhtulehega vestelnud neiu sõnas, et töötas Sushi Catis mitu aastat. Mullu aga võttis end sealt lahti. "Olen kuulnud Evelyn Mikomäge päris otse ütlemas, et tuleb kohe välja praakida need, kes on suuremad ja S-suurusega vormi ei mahu," kurdab ta.

"Kokad võisid ehk sutsu vormist väljas olla, aga teenindajaks neid poleks lubatud. Ta ei tahtnud, et keegi kostüümis kole välja näeks."

Endine töötaja räägib, et korraga on Tallinnas Roosikrantsi tänaval asuvas Sushi Catis palgal kümmekond neidu, kuid inimesed vahetuvad tihti. "Ilmselt on küsimus ka Mikomägi suhtumises, ta arvas töötajatest halvasti ja kritiseeris tõesti ka kehakaalu."

2000. aastal Miss Estoniaks valitud ning hiljem modelli- ning toiduäris kanda kinnitanud Mikomägi on süüdistusi kuuldes üllatunud. "Keegi on väga pahatahtlik. Riideid on meil väga erinevates suurustes," arutleb ta, ent möönab siiski: "Üldiselt S-M suurusest, meie kontseptsiooniga XL tõesti väga ei sobi. Aga tõesti, S küll olema ei pea."

Ta rõhutab mitu korda, et diskrimineerimisega nad ei tegele. "Hindame ikka rohkem isikupära ja seda, et oleks elavat laadi iseloom, mis siia ametisse sobib. Ja katseaeg on neli kuud, siis saab hinnata, kui hästi inimene hakkama saab."