ei saa mitte mõista, kas see artikli autor on miski defektiga või mis? sellest 1.80 hiian sisaldub juba ainuüksi ühe sinu kodus kokku käkerdatud kukli hind, mis tuleb paraku pagariäril puhtalt riigile maksta. kukkel ei sisalda ainult koka palka, vaid ka müüja palka, raamatupidaja palka jne. + lõpuks tahab ka omanik endale palka maksta (palgana või dividendidena). see küpsetusahigi maksab rohkm kui sinu 250 eurone hansa pliit. milleks plädiseda teemal, mida pole endale selgeks tehtud?
järgmine aasta ka neid plärakaid tegema ja müüma.selle plätaka saab mõnekümne sendiga,mõni asi see valge pläga valmis teha ja bisnes mis sugune.järgmine aasta maksab see vähemalt 2,50 jewrot.
nii kas kodukuklite hinnale liideti juurde elekter või gaas (millist ahju kasutati), kui palju kulus vett nõude pesemiseks, mis maksab küpsetaja aeg, kui kallis oli tooranine kohale toomine, pinna üürikulu? Ilmselt mitte. Aga just selliste tühiste asjade eest peavad pagariärid raha välja andma - veel- ja leketirkulu, transport, töötajate palk jne. Tuttva leivaküpsetaja tegi omal ajal nö ausa rehkenduse ja avastas üllatusega, et kodune leib läheb rohkem maksma kui poe oma. Tõsi küll, maitse oli ka parem.
mida vähem magusaid vidinaid17. veebruar 2015, 10:48
süüa, seda tervemad siiski oleme, kui inimesed, kes on suurte kõhtudega niigi ja rasvas, ostavad ikka terveid laare magusaid aseainetega torte ja vidinaid, siis ime et tervised vara käest on läinud.
näed, vähemalt 70% kommi hindajatest17. veebruar 2015, 18:47
tahab ikka weel saasta söögiks, nende jaoks on pikad tohtri järjekorrad ja lootus, et valge kapsel ravib kõik tema hädad. tolvanite rõõmuks on mõned rohud isegi värvilised ja mõnda neist roosadest rohtudest saab juua nagu kokteili breefingul....jaaa.a. Elul on maitset. Rõõmustagem täna, küll homme aega elada....
nu valmistoodangut ei tasugi17. veebruar 2015, 10:41
muidu osta,kui ei taha korraga palju saada, et näiteks üksi ei hakka tervet plaati tegema, siis peaks panema poest toodangust nii kokku, mahedast poest mingeid kaeraklii küpsiseid, katteks talukoort ja toorjuustu, kodus külmkapist mingeid marju ja miksida kokku kas siis ühele või kahele inimesele, küpsised kihiti ja talukoor vahtu koos toorjuustuga ja toorroosuhkurt natuke ja miskit muud, ning vaheldumisi kihiti koos marjadega, pealmine kiht ka marjad, nu tuleb ka odavam ja maitsvam, sest teed just niipalju kui tarvis ja nii magusat kui ise tahad.Sest sellest materjalist saab ju mitmel korral teha.
iga asjaga ju tegelt. kui Maxima kampaanias on riivjuust 69 s pakk ja lehttaigen ka juhtub kampaanias olema. siis 2 plaadi-täit juustu-pirukaid saab kätte ikka hästi mõistlikult ! sentide eest ühe piruka peale. ei saa võrrelda jah neid asju üldse. isegi hamburger tuleb ise tehes odavam. no lehttaigen on teha jube tüütu ja aeganõudev. mõistlik just osta kampaania ajal. Eesti pagaril on see eriti hästi välja tulnud. üldse on eesti pagar jube hea kvaliteet.
ostsin eile Pagaripoiste kukleid, ehtsa vahukoorega, 0,65 tükk. Olid head, koor naturaalne ja kukkel ise suur ja pehme.Ise küpsetades ei oleks ma nii head kuklit saanud, koort oleks ehk jah lusikaga kõrvale söönud, aga odavam ei oleks see kohe kuidagi tulnud.
Lugupeetud ajakirjanikud ja nördinud lugejad, asutage õige kõik omale kohvikud. Igale kuklile on ju 1,50 eurot kasumit sisse programmeeritud. Väike hoiatus ka. Sajad ja tuhanded inimesed on saanud innustust meie ajakirjanduse hüsteerilistest pealkirjadest "Õlu tuleb kodus viis korda odavam" ning pubide ja kõrtsidega pankrotti läinud. Tulevad mingid imelikud kulud alates üürist kuni prügiveoni ja närivad iga õllekannu pealt teenitavad 3 eurot lausa ribadeks.
Kui Te juurde maksate, miks seda kohvikut peate siis ? Kandideerige rioigikokku ! Kas kodus ei lähe elektrit ja teki prügi, aga ikka kolm kuni viis korda odavam . Kohvik saab osta hulgi ja hinnad on tunduvalt odavamad .
Huvitav, kuidas eelmisel Eesti ajal maksis rukkijahu kilo ja leivakilo ühe hinna ??? Kui nad "lõkke peal küpsetasid " , siis puud ja tikud ja meistri palk ikka maksid !
..veel vastlakukkel naturaal vahukoorega,pigem enamus keemiline vahukoor.Kodus tehtud vastlakuklid kõige parimad ja odavamad.Milleks nuumata ettevõtjaid,kes oma kasumi ahnuses tõstavad alati hinnad üüratuks,kui mingi tähtpäev.Iialgi ei ole ostnud sellise hinnaga vastlakukleid Eesti krooni ajal,mis nüüd küsitakse.Euro täiega lepaleht.
Kuna kodus on olemas alati jahu suhkur piima või siis ostsin ainult pärmi ja vahukoort ja sain 20 tk vastlakukklit ja moos endatehtud ka kapis olemas siis ma sain üli odavalt. Ja loomulikult suuremad ja maitsvamad. Pärmitaigna tegemine ei valmista ka erilist raskust :) :)
ega sa seda jahu, suhkrut ja piima taevast ei saanud, kunagi ostsid selle , moosi tegemiseks kulus ka aega , liida see kõik kokku ja ega see nii ulmeliselt odav ei tulegi. Ettevõtja peab ju panema toote hinnasse kõik kulud, nii elektri kui küttepuude tegemise, ega neidki keegi talle tasuta anna.
Miks niisugused pealkirjad?17. veebruar 2015, 08:37
Kas kellegi meelest peaksid kohvikus maksma toidud ainult nii palju kui tooraine maksab? Kes siis rendi, elektri, vee ja maksab? Puškin? Eestis sellepärast ongi toitlustusettevõtetel raske ellu jääda ja toidud on suht kallid, et eestlastel pole kommet väljas süüa vaid tehakse kõik ise või näritakse konserve ja kuiva leiba.
kui rahvas ei käi ja valmistoidud ootavad ja ootavad ja vaikselt hapukas lõhn hakkab tulema siis saab selle hapuka snitsli ja libedad viinerid edukalt seljanka supi sees ära kasutada, mis ootab ja ootab uut klienti,,,
KOMMENTAARID (53)