Embassy of Fashion 2011. aasta kollektsiooni kleit, mis mul siiani meeles mõlgub. Huvitav, kas eesti disainerid oleksid valmis seda kleiti taaslooma, kui mul kunagi peaks selleks vajadus tekkima? Foto: TEET MALSROOS
Väike moeajakiri
22. veebruar 2015, 12:00

Moeblogi: Mida mina Oscari-galal kannaksin?

Mäletan, kuidas väikse tüdrukuna televiisorist ükskõik millist pidulikku vastuvõttu vaadates kujutlesin alati, millist kleiti mina tahaksin kanda. Tavaliselt sidusin endale ümber mõne pleedi või lina ja siis edvistasin teleka ees kuni lõpuks uni peale tuli või vanematel villand sai. 

Nüüd, natuke suurema tüdrukuna, olen ikka ilma kutseta Oscari- või Grammy-galale ning unistan samamoodi imeilusatest kleitidest, millega punasel vaibal hõljuda. Ainus erinevus on selles, et nüüd ei ürita endale ise midagi meisterdada, vaid piirdun internetist ilusate kleitide vaatamisega.

Tegelikult on see isegi omamoodi ennustusvõistlus - kas mõni minu valitud kleit ka tegelikult punasele vaibale jõuab? 

Olen enda jaoks välja mõelnud, et kui kunagi peaks Oscari-galale minek kätte jõudma, valin Elie Saabi kleidi. Kõik selle disaineri kõrgmoekollektsioonid on lihtsalt hingematvalt ilusad. Kujutan ette, et tema kleitides tunnevad tõepoolest kõik naised end printsessidena. 

Samuti mõlgub mul meeles üks aastatetagune kodumaine kleit, mida nägin 2011. aasta Tallinna moenädalal Embassy of Fashion moesõus. See oli hõbedaselt küütlev ja lendles vägevalt, kui modell sellega mööda lava kõndis. Sisimas oli mul isegi kahju, et keegi seda kleiti mõnel kodumaisel pidulikul üritusel ei kandud. 

Lisaks Elie Saabile ja eesti couture-moe eestvedajatele ennustan, et punasel vaibal saab näha ka Valentino ja Zuhair Muradi kleite. Mina igatahes kannaksin just neid. Põhjusteks ikka see lapsemeelne printsessiks olemise soov. 

Vaata ka galeriist, mida mina tänaõhtusel Oscari-galal kannaksin/mida loodan punasel vaibal näha ning võta siis "Mandariinide" jaoks pöidlad kõvasti pihku.