ILMUTAB ELUMÄRKE: Bobbi Kristina sugulased kinnitavad, et tema tervislik seisund on paranemas.Foto: Vida Press
Inimesed
16. veebruar 2015, 07:00

"Bobbi Kristina avab juba silmi!" (14)

Kuuldused, et lähedased lasevad Whitney Houstoni kolmandal surma-aastapäeval 11. veebruaril tema ajusurnud tütre Bobbi Kristina hingamisaparaadi välja lülitada, osutusid ennatlikuks. Neiu tädi Leolah Brown kinnitab, et piiga seisund on paranenud. 

Whitney Houstoni eksabikaasa Bobby Browni õde Leolah tunnistas, et Bobbi Kristina (21) hingab endiselt masinate abil. Kuid arstid on perele öelnud, et tema seisund on paranemas. "Me teame, et ta avab silmi," ütles Leolah Fox 5 Atlanta intervjuus. "See on tõsi. Ta avab silmi ja teeb veel paari asja, Krissil läheb praegu hästi. Ausalt."

Whitney Houstoni ja Bobby Browni ainus ühine laps leiti 31. jaanuaril kodumaja vannist elutuna. Kolm aastat tagasi oli vanni uppunud ka tema narkouimas ema. Kui välja arvata fakt, et arstid viisid Bobbi Kristina haiglas kunstlikku koomasse, on tema senisest seisundist teada vähe üksikasju, märgib Washington Post. Seda, kui kaua ta aju oli hapnikuta olnud ja kuidas see tema ajutalitlust mõjutas, on ajakirjandus saanud üksnes spekuleerida. Mõne väljaande väitel konstateerisid arstid Bobbi Kristinal ajusurma, kuid selle avalduse on pereliikmed kummutanud. 

Isa Bobby ähvardab valede sepitsejaid 

"Nii paljud märgid näitavad, et Krissiga saab kõik korda vaatamata sellele, mida inimesed internetis räägivad," ütles Leolah Brown. "Krissi on tipp-topp korras nagu mina, kes ma siin teie ees istun." Ka Bobby teine õde Tina Brown kinnitas New York Dailyle, et Bobbi Kristina seisund on paranenud. "Tal läheb järjest paremaks. Palume vaid, et inimesed palvetamist jätkaksid." Esmaspäeva õhtul pidasidki fännid ja toetajad neiu kodu­osariigis Georgias küünlavalgel palvustunni.

Bobby Brown andis oma advokaadi kaudu teada, et kiidab palveürituse heaks. "Brownide pere on kõigi seal osalenute armastusest ja toetusest vapustatud." Kuid laulja tegi pihuks ja põrmuks tema sõnul üüratult väärad uudised trüki- ja internetimeedias, iseäranis väljaannetes TMZ, National Enquirer, Atlanta Journal Constitution ja Daily Mail. "Nendega tegeldakse selleks kohasel ajal," ähvardas ta. "Soov olla esimene on tumestanud paljude reporterite kriitikameelt ja nad ohverdavad täpsuse. See on kriminaaluurimine ja selle protsessi terviklikkus nõuab vaikimist."

Georgia politsei kinnitab, et juhtumi suhtes on algatatud kriminaaluurimine. Bobbi Kristina elutu keha avastas Nick Gordon – tema omaaegne ebaametlik kasuvend, keda ta nüüdsel ajal oma abikaasaks nimetas, ehkki nende kooselu polnud registreeritud. Peale Nicki viibis majas nende sõber Max Lomas, kes ajakirjanduse andmeil on mitu korda narkootikumidega hangeldamiselt tabatud. 

Uppumise põhjus võib peituda narkootikumides 

Narkootikumide pruukimist on peetud ka Bobbi Kristina uppumise põhjuseks. "Uuritakse võimalikku kuritegu, sealhulgas uimastite kasutamist ja võimalikku asitõendite eemaldamist kuriteopaigalt," ütles perekonna allikas eelmisel nädalal ajakirjale People.

Ent sugulaste sõnul on põhjust kahtlustada ka 25aastast Nicki, kelle suhted Bobbi Kristinaga olevat viimasel ajal olnud vägivaldsed. Pinged noormehe ja Whitney Houstoni omaste vahel on aastaid kasvanud. Mullu nõudis Whitney venna Gary abikaasa Marion Houston ehk Pat Houston, et kohus määraks Nickile tema suhtes lähenemiskeelu.

Kohtupabereis kirjutab Marion, et noormees tegi ähvardavaid kommentaare, kimbutas teda tekstisõnumitega ja avaldas sotsiaalmeedias relvafotosid, et teda hirmule ajada. Märtsikuise politseiraporti andmeil pole Nick ja Bobbi Kristina rahul, et Marion Whitney Houstoni pärandust haldab. Noormees nõudis Marionilt, et too suurendaks Bobbi Kristina igakuist taskuraha, kuid too keeldus. "Marion väitis, et Nick on pööranud Krissi perekonna vastu ning teinud selle käigus ähvardavaid avaldusi nii Marioni kui teiste pereliikmete kohta."

Peig ässitas piiga sugulaste vastu üles?

Georgia kohus täitiski mullu aprillis Marioni soovi ning keelas Nickil aastaks Houstoni ja tema lähikondlastega ühenduses olla.

Bobbi Kristina ja Nick avalikustasid oma armuloo varsti pärast Whitney surma. Lauljanna omaksed muutusid murelikuks, kahtlustades, et noormees kavatseb staari ainsal pärijal Bobbi Kristinal naha üle kõrvade tõmmata. Peretuttavates oli ta juba ammu kahtlusi äratanud, "Ta reisis koos nendega [Whitney ja Bobbi Kristinaga] mööda ilma ja mulle see ei meeldinud. Whitney vist ei saanud aru, mis [tema tütre ja kasupoja vahel] tegelikult toimub."

Pereliige: Bobbi Kristina elundid ütlevad üles

Bobbi Kristina Browni tervis­liku seisundi kohta on vastakaid teateid. Üks pereliige kinnitab TMZ.comile, et paranemislootust pole – neiu elundid ütlevad üksteise järel üles.

TMZ.comi väitel ilmutas Bobbi Kristina haiglasse viimisel minimaalset ajutegevust. Mõni päev hiljem olevat ajutalitlus küll veidi paranenud, kuid sestsaadik on neiu seisund ainult halvenenud.

Seda, et Bobbi Kristina elundid on hakanud üles ütlema ja teda ootab surm, mõistvat kogu pere – kõik peale isa Bobby Browni, kes oma usulistele tõekspidamistele toetudes teeb enda sõnul kõik, et tütart elus hoida. Bobby olevat valmis hoidma Bobbi Kristinat hingamisaparaadiga ühendatuna ka siis, kui mingit lootust tema tervenemiseks pole.

Nick Gordonit pole Bobbi Kristina voodiveerel nähtud. TMZ.com aga väidab, et perekond ei lubagi Nicki neiu palatisse. Raevunud nooruk olevat palganud advokaadi, et oma õiguste eest seista.