SEMUD TÖÖS JA ELUS: Taavi Tõnisson (vasakul) ja Anti Kobin on olnud koos nii teatrilaval kui ka kehastanud «Kelgukoerte» uurijaid Pulleritsu ja Kõrt. Teist hädast välja päästma on nad valmis nii rambivalguses kui ka tavaelus.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
14. veebruar 2015, 08:00

Taavi Tõnisson: Anti Kobin tõttas appi, kui meie pere autota oli (3)

Nukuteatri näitleja Taavi Tõnisson räägib, et mõned aastat tagasi, kui tema abikaasa Katiga autoavarii juhtus, oli just kolleeg ja semu Anti Kobin see, kes päeva päästma asus: "Meie pere oli ju autota, aga oli vaja lastele lasteaeda järele minna. Anti organiseeris siis kõigepealt mu naisele transpordi ja lõpuks käisime koos lastel lasteaias järel."

Näitlejad Taavi Tõnisson ja Anti Kobin on tuttavad juba Viljandi kultuuriakadeemia teatriõpingute ajast – Anti lõpetas kaks aastat varem kui Taavi –, kuid nende tõeline sõprus arenes välja 2004. aastal, kui neist said kolleegid Eesti nuku- ja noorsooteatris.

Sõpruses on tähtis teadmine, et teineteise jaoks ollakse alati olemas. "Kui mul on auto katki ja kiiresti vaja kuskile minna, siis esimene inimene, kelle poole ma pöördun, on Anti. Kui on vaja lapsi hoida, helistan ikka Antile," toob Taavi näiteid.

Pereisad on mõlemad: Taavi peres on sirgumas algkooliealine tütar ja lasteaiaealine poeg, Antil on mudilasest tütar.

Meeste sõprus kandub igapäevaelust teatrilavalegi. Taavi meenutab, kuidas tema karakteril oli etenduses "Kui mind ei oleks, oleks maailm teine" pikk monoloog, mis oli ühel õhtul justkui peast pühitud.

"No mitte miski ei tulnud meelde! Anti, kes oli minuga samas stseenis, hakkas siis suunavaid küsimusi küsima ja aitas mind rajale tagasi," lausub Taavi tänutundega.

Publik õnneks eksitusest aru ei saanud ja etendus läks sujuvalt edasi.

Suurematest sekeldustest, millest väljavingerdamiseks olnuks tarvis sõbra tuge, on näitlejatandem siiski pääsenud. "Õnneks pole olnud nii traagilist sündmust, kus oleks pidanud sõpra hädas tundma. Kui kunagi peaks midagi juhtuma, siis tean, et inimene, kelle poole pöörduda, on Taavi," on Anti kindel.