ÜLIKOOLIAEGSED SEMUD: «Ma olen ülikoolile tänulik mitte ainult hariduse eest, vaid ka selle eest, et ma sain sealt häid sõpru,» ütleb Kristjan Jõekalda, kellel tekkis Pedas Jaagup Kreemiga kiiresti hea klapp.Foto: André Altjõe
Inimesed
14. veebruar 2015, 08:00

Jõekalda: sõber Jaagup on aru pärinud, miks ma sama kandi mehena nii harva külla jõuan (19)

"Meil on Jaagupiga hästi tugev õlatunne. Ehkki me ei veeda temaga öid ja päevi ninapidi koos, tean ma, et Jaagupit võib usaldada ja ta aitaks mind hädas kindlasti. Ta on selline sõber, kes sisendab turvatunnet," hindab telesaatejuht Kristjan Jõekalda oma sõprust laulja Jaagup Kreemiga, kellega on sõbrustanud ligi veerand sajandit.

"Me saime tuttavaks 1991. aastal Pedagoogilises Instituudis, mina olin siis kolmandal kursusel, Jaagup esimesel. Ma ei oska seletada, mis see oli, kuid meie vahel tekkis kohe mõnus klapp," meenutab Kristjan, kuidas nad tutvusid.

"Jaagup on minu meelest selline inimene, kes oleks pidanud üldse sündima ja elama Ameerikas: ta särab ja sädeleb pidevalt, mina olen selline soss eestlane. Võib olla see meid liitiski, et oleme teineteise vastandid," naerab teletäht.

Nüüdseks on neist põhimõtteliselt saanud ka naabrid. "Elu on läinud nii, et ma soetasin endale kuus-seitse aastat tagasi kodu samasse kanti, kus elab Jaagup (Kreem ostis Viimsisse maja paar aastat varem – toim). Meie majade vahel on umbes 500 meetrit. Jaagup kutsub kogu aeg külla, kuid on ette tulnud aegu, kui oleme poole aasta jooksul vaid mõned korrad kohtunud," tõdeb Kristjan, kes peab sõpruse juures pidevast suhtlusest tähtsamaks teadmist, et usaldusväärne sõber on olemas.

"Ükskord tuleb Jaagup mulle külla ja küsib: "Sa oled juba hea mitu aastat siin elanud ja külas käid nii harva?"

Mina selgitasin, et ei taha ootamatult tulla ja inimesi segada. Tema naeris ja ütles, et tema ei saa sellest aru – sõbrad ongi selleks, et lihtsalt ette teatamata külla tulla. Omad inimesed nii-öelda," on Jaagup Kristjani sõnul erakordselt külalislahke inimene.

"Ta on hästi avala hingega. See avaldub kas või selles, et tal on kogu aeg keegi külas – tema maja on alati rahvast täis. Elu käib," meeldib lauljale külalisi vastu võtta.

Jaagup: meid liidab armastus soome muusika vastu

"Üks asi, mis meid kindlalt liidab, on armastus soome rokk- ja popmuusika vastu," avaldab Jaagup.

"Meie töörütm on selline, et me töötame tihti nädalavahetustel ning puhkame mõnel argipäeval keset nädalat. On ette tulnud selliseid teisipäevi, kui saame kokku, ajame juttu ja kuulame soome muusikat, näiteks Dingot. Kooli ajast peale tunneme ja tajume muusikat ühtemoodi," räägib laulja.

"Kristjan on sõber, kellele saab sada protsenti kindel olla. Ta on hästi truu ja aus inimene," kiidab Jaagup.

"Teda ma võin usaldada ja ma usun, et kui ma oleks hädas, tuleks ta mulle kohe appi. Teiseks võin ma Kristjani käest alati nõu küsida ja ma usaldan tema arvamust. Kui ta ütleb mulle, et ära sellist käiku tee, siis ma kuulan teda. Meie sõpruses on tähtis ka see, et kumbki ei kasuta teist ära. Selline asi on täiesti välistatud!" kinnitab Jaagup, et nende suhtlus on siiras.