Helen Mirren Elizabeth II-na Peter Morgani näidendis "The Audience".Foto: AP / Scanpix
Film
13. veebruar 2015, 12:20

Helen Mirren tänapäeva monarhiast: mingil moel on nad võõrad, tulnukad (4)

Helen Mirren astub lavale taas kuninganna Elizabeth II-na, seekord New Yorgis Broadwayl etenduvas uues lavatükis. Oma kuulsuse tipul olev tunnustatud näitlejanna ütles, et kuningliku perekonna liikme elu ei sarnane ühegi teise eluga selles maailmas. "Mingil moel on nad võõrad, tulnukad," võrdles Mirren.

Arvukalt auhindu pälvinud Dame Helen Mirren (69) mängib taas kuningannat Peter Morgani näidendis "The Audience" – see näidend läks 2013. aastal edukalt ka Londonis West Endis. 2007. aastal võitis Mirren parima naisnäitleja Oscari just kuninganna Elizabeth II rolli eest filmis "Kuninganna", kirjutab The Guardian.

"Maailm, milles nad elavad, on nii kaugel meie arusaamisest," rääkis ta kuningasoost New York Timesile. "Sa ei pea iial millegi järele järjekorras seisma – mitte kunagi, mitte millegi pärast. Iga kord, kui sa tänavale lähed, siis liiklus seiskub sinu pärast. See on maailm, mida sa ei suuda ette kujutada. Mingil moel on nad võõrad, tulnukad. Aga seal sees on nad sama mõrased, ebakindlad, haavatavad, keerulised inimolendid nagu meie," jutustas Mirren.

Ta lisas: "See on minu töö siseneda inimesse, kes on selle maailma sees."

Mirren ütles, et avalikkus ei mõista kuningannat, kuna ta kogu aeg ei naerata. "Aga ta ei ole filmitäht, ta on kuninganna. Naeratus ei ole nõutav. See, mida nõutakse, on olla väärikas. Olla peaaegu ikoon ja enesekontrolliga, aga mitte võluv.