Rahvusvahelised tuleartistide võistlused Tallinnas klubis Tapper 7. veebruaril 2015.Foto: Olev Luik / Eesti Tuleartistide Liit
Galeriid
12. veebruar 2015, 18:25

GALERII: Tapperis astusid üles parimad tuleartistid

Eelmisel laupäeval toimusid Tallinnas rokiklubis Tapper kolmandad rahvusvahelised tuleartistide võistlused. Võistluste peakorraldajaks on Eesti Tuleartistide Liit, toetajaks Kelfirius TuleTeater.

Üritus möödus erksalt: pärast suurejoonelist avašõud järgnesid finaali pääsenud võistlejate soolo-, dueti- ja grupietteasted. Võistluste teemaks oli "20. sajand" ja mitmed esinejad ja koreograafid käsitlesidki 20. sajandi keerulisemaid teemasid nagu sõda, nälg, hirm jms.

Kogenud žürii, mille koosseisus olid Tamur Tohver ja Jana Kask Eestist, Mireneye Rootsist, Nina Wathen Soomest ning Ivars Svarcs Lätist, kommenteeris, et võistluste tase võrreldes eelmise aastaga oli kordi kõrgem.

Võistluste karika võitjaks sai Krista Palm Tartust numbriga "Praha kevad 1968", mis rääkis aastal 1968 Tšehhoslovakkias toimunud sündmustest.

Duettide kategoorias sai esikoha romantiline duett "Roxanne", mis rääkis 20. sajandi alguse Pariisist. Seda esitasid Krista Palm ja Senex Tartu tulegrupist Zerkala.

Gruppide kategoorias sai esikoha vaidlusitekitav ja šokeeriv number nimega "Dust", esitajaks Kelfirius TuleTeater Tallinnast ja koreograaf Margarita Fire Angel. Number rääkis sõjas ellujäänud kodutud inimestest, religioonist ja edasiliikumisest.

Enne autasustamistseremooniat esines tuntud noortebänd Mucky.

Autasustamisel sai esmakordselt näha uut rändkarikat, mis nüüd läheb ühe võitja käest järgmisele ja iga aastaga lisandub karikale iga võitja jaoks uus aste ja nimesilt.