KAUGED KÜLALISED: Tänavusel Eurovisioonil osaleb ka Austraalia.Foto: Alamy/AOP
Üritused
12. veebruar 2015, 07:00

Eurovisionil astub võistlustulle ka… Austraalia! (4)

Eurovisioni lauluvõistluse korraldajad andsid teada, et lauluvõistluse 60. aastapäeva tähistamiseks on nad kutsunud sellel osalema ka Austraalia. "Sel moel ütleme: pidutsegem kõik koos!" seletab korralduskomitee juht Jon Ola Sand. 

Et mitte võtta ära võimalikku finaalikohta mõnelt Euroopa riigilt, pääseb Austraalia lauluvõistluse korraldajate tahtel otse 23. mail Viinis peetavasse finaali. Seega osaleb tänavusel Eurovisioni lõppvõistlusel Wiener Stadthalles 27 maad, kirjutab eurovision.tv.

Austraallased tohivad hääletada nii mõlemas poolfinaalis kui ka finaalis. Praegu uuritakse võimalust, kas ja kuidas saaks peale professionaalse žürii oma arvamuse öelda ka üldsus.

Austraalia osalemine Eurovisionil on lauluvõistluse korraldajate sõnul ühekordne erand. Ent kui kängurumaa laul peaks võitma, tohib Austraalia võistelda ka järgmisel aastal.

Õigupoolest esines Austraalia artist Eurovisionil juba mullu – teise poolfinaali vaheajal tegi etteaste Jessica Mauboy, kes oli kodumaal tuntuks saanud sealse superstaarisaatega.

Poolfinaalides üles astuvate riikide järjekord loositi Viinis välja jaanuari lõpus. Eesti läheb lavale esimeses poolfinaalis 19. mail. Teine poolfinaal on kaks päeva hiljem.