RASKE KOOREM: Sõprade sõnul varjas Bruce aastakümneid, et sooviks tegelikult naisena elada. Foto: AOP
Inimesed
11. veebruar 2015, 07:00

VAIKIV KANNATAJA: Bruce Jenner on aastaid vales kehas piinelnud (9)

Oma soovahetusplaanidega vähehaaval kapist välja tulev endine olümpiavõitja Bruce Jenner varjas aastaid oma soovi naisena elada. "Miskipärast otsustas ta kogu selle koorma ainult enda kanda võtta. Sisuliselt kannatas ta aastaid täielikus üksinduses ja põhjustas iseendale asjatuid kannatusi," rääkis Jenneri lähedane.

Sõprade sõnul varjas Bruce Jenner kogu maailma eest, et on vales kehas lõksus. Aastaid ei teadnud sellest midagi ka tema lähedasemad sõbrad, vahendab Radar­Online. Tema ema Esther Jennergi tunnistas alles möödunud nädalal, et sai üsna hiljuti poja plaanidest teada. Kuulnud, kuidas tema kallis laps aastaid piinelnud on, otsustas ta teda sajaprotsendiselt toetada.

"Bruce ei rääkinud kellelegi, et ta tahaks elada naisena. Kõik oleksid teda toetanud, kui ta midagigi avaldanud oleks, aga miski­pärast otsustas ta kogu selle koorma ainult enda kanda võtta. Sisuliselt kannatas ta aastaid täielikus üksinduses ja põhjustas iseendale asjatuid kannatusi. Tema sõbrad tunnevad end praegu üsna näruselt, sest ei teadnud ega osanud teda varem aidata," ütleb üks 65aastase endise tippsportlase lähedasi. "Tema otsus oma elu naisena jätkata ei muuda tema sõprade jaoks midagi. Ta on suurepärane inimene ja tema sõbrad jäävad ta kõrvale hoolimata sellest, kas ta on mees või naine," jätkab allikas.

Kasutütar Kim sai tõe jälile

Esimene, kes Bruce’i plaanidest teadlikuks sai, oli tema kasutütar Kim Kardashian. Nimelt avastas 34aastane tõsielustaar Kim aastaid tagasi, et tema kallis pesukomplekt on kusagile kadunud. "Ta tellis Prantsusmaalt kalli aluspesu, aga see ei jõudnud ega jõudnud kohale. Lõpuks küsis Kim koduabilise käest, kas tema ei tea asjast midagi. Too võttis kasutütre käekõrvale, viis ta Bruce’i riidekapi juurde ja näitas, kus tema kauaoodatud komplekt on," räägib perekonnasõber. Enamasti stoiline Kim ei reageerinud sellisele üllatusele just väga hästi. "Ta oli maruvihane," kinnitab sõber.

Kui Bruce’i soovahetusplaanid laiemale avalikkusele teatavaks said, püüdis Kim esialgu toetav olla, kuid üldiselt on ta oma kasuisa suhtes siiski hukkamõistev. Ka Bruce’i nõbu Jeffrey Day kinnitab, et mitte kõik mehe lähedased ei suhtu tema plaanidesse mõistvalt. "Ma loodan siiani, et need on kõigest kuulu­jutud, mis ei vasta tõele. Kui peaks siiski selguma, et Bruce tõepoolest tahab oma elu naisena jätkata, olen ma üldjoontes toetav, aga kavatsen talle kindlasti öelda, et selline asi on jumala tahte vastane," ütleb Day.

Kumma partneriks valib: mehe või naise?

Soovahetusplaan on tõstnud päevakorrale mitu küsimust, teiste seas huvitab endist Kardashian-Jenneri perekonda, kas Bruce kavatseb tulevikus valida partneriks naisi või mehi. "See on keeruline küsimus. Paljud arvavad, et soovahetus on tingitud soovist meestega seksida. Aga olgem ausad: kui see oleks tema jaoks peamine põhjus, tunnistaks ta lihtsalt avalikult, et on gei. Miks ta peaks läbima kogu naisekssaamise kadalipu?" küsib Bruce’i sõber. Tema kinnitusel pole too kindlasti homo. "Ta ei ole kunagi ühegi mehega seksinud ega tee seda ka praegu. Samas võin kinnitada, et ta ei tee soovahetust läbi ka selleks, et edaspidi lesbina elada," tõdeb sõber.

Naistega voodi jagamine on Bruce’ile aastate jooksul kaheldamatult meelepärane olnud: selle tõestuseks on tal kuus last: 36aastane Burt, 34aastane Casey, 33aastane Brandon, 31aastane Brody, 19aastane Kendall ja 17aastane Kylie.

Eksnaine ei suuda leppida

Kuigi lapsed toetavad isa, ei saa sama öelda Bruce’i ekskaasa, Kardashianide impeeriumi matrooni Kris Jenneri kohta. Kuigi avalikkuse ees on 59aastane Kris justkui väga toetav, kinnitavad sõbrad, et suletud uste taga on lugu hoopis teine: ta keeldub endale tunnistamast, et Bruce soovib elada naisena. "Pere ja sõpradega keeldub ta sel teemal rääkimast, aga paraku kaotab ta sellega Bruce’i sõpruse. Nad olid pärast lahutust endiselt väga lähedased, nüüd nad peaaegu ei räägigi ja kui teevad seda, on teemaks nende ühised ärid," ütleb sõber.

Kuuldavasti on Bruce endale ka uue nime valinud ja soovib, et lähedased temaga suheldes seda kasutaksid, kuid Kris eirab sedagi soovi ja on veendunud, et Bruce teeb kõike seda vaid selleks, et tema mainet rikkuda. "Kolmapäeva öösel Kris suisa helistas purjuspäi Bruce’ile ja nõudis, et too kinnitaks avalikkusele, et ta toetab teda täielikult. Bruce keeldus, sest tõde on risti vastupidine, ja Kris vihastas. Ta on veendunud, et see kõik on korraldatud tema kiusamiseks. Talle lihtsalt ei mahu pähe, et kogu maailm ei tiirlegi tema ümber," ütleb Bruce’i sõber.

Nädalavahetusel andis Bruce eksklusiivintervjuu Diane Sawyerile, kus lubas vastata kõigile asjassepuutuvatele küsimustele. Millal ja kus video täpselt eetrisse jõuab, pole esialgu selge.

Vales kehas juba lapsepõlvest

Soov naisena elada on Bruce Jennerit saatnud juba lapsepõlvest: teismelisena kandis praegu 65aastane kümnevõistleja salaja oma ema Estheri riideid, räägib üks Bruce´i lähedasi.

"Lapsepõlves mängivad kõik ümber­riietumist, aga tema kirg naisteriiete vastu jätkus ka teismeliseas," jutustab lapsepõlvesõber RadarOnline´ile.

Hilisemas elus ei kohanud ta samuti mõistmist: kuuldavasti teadis tema ekskaasa Kris Jenner abikaasa suurest saladusest juba 90ndatel ja mõnitas teda sellepärast abielu lõpuni möödunud aasta sügisel. "Ta jäi Krisile naise kleiti kandes vahele ja Kris keelas sellise asja kategooriliselt ära ning mõnitas meest tema "puuduse" pärast kogu nende abielu jooksul," räägib sõber.

Operatsioon tuleb varsti

Kuigi Bruce’i juuksed ja meik on juba naiselikud, tal kasvavad tasapisi rinnad ja tema käed on hoolikalt maniküüritud, on tal endiselt alles üks märkimisväärne mehetunnus: peenis. Kuuldavasti kavatseb ta aga ka sellest paari järgmise kuu jooksul vabaneda, sest elab oma Malibu kodu seinte vahel juba mõnda aega täielikult naisena. Bruce’i lapsed toetavad teda tema otsustes sajaprotsendiselt. "Nad teavad, et kõik, mida nende isa praegu läbi teeb, pole kuidagi neist tingitud ega puuduta neid. Bruce ei soovi, et nad hakkaksid teda emaks kutsuma või naisena kohtlema. Neile jääb ta ikka isaks," ütleb Bruce’i sõber.

Bruce Jenneriga juhtus ränk avarii

Laupäeva õhtul juhtus hiljuti soovahetuse sooviga avalikkuse ette tulnud olümpiavõitja, endise kümnevõistleja Bruce Jenneriga ränk autoavarii, milles sai viga viis ja kaotas elu üks inimene, vahendab RadarOnline. "Ta on juhtunust rabatud, täielikus šokiseisundis," räägib üks Jenneri sõpru. "Ta mõtleb pidevalt, mis kõik oleks võinud olla ja elab väga raskelt üle seda, et üks inimene avariis hukkus. Terve pere on talle toeks, tal on väga raske," jätkab sõber.

Mis Malibus Pacific Coasti kiirteel toimunud õnnetuse põhjustas, pole veel selge. Asjaga tegeleb politsei ja juhtunu suhtes on algatatud uurimine. Saatuslik avarii juhtus, kui Jenner sõitis oma Escalade’iga sisse Lexusele, mis omakorda kaldus vastassuunda. Lexusele sõitis otsa Hummer. Lexuse juht hukkus sündmuskohal.

Esialgu arvati, et Jenner ületas kiirust ja põgenes kõmupiltnike eest, kuid Los Angelese politsei pressiesindaja sõnul ei ole see teooria kinnitust leidnud.