Teleajakirjanik Marko ReikopFoto: MATI HIIS
Inimesed
10. veebruar 2015, 17:21

Vot kus lops, Marko Reikop on kirjanik ja oodata on veel üht teost? (12)

Nõianeiu Marilyn Kerro ennustas esmaspäeval "Ringvaate" saates Marko Reikopile, et mees kirjutab oma elus veel teisegi raamatu.

Kuid mida tähendab, et teise? Markol juba on raamat? Millal ilmunud? Kus müügil?

"Ta ei võinud tõesti teada, et ma olen oma elus ühe raamatu juba kirjutanud, kahasse oma kunagise klassivennaga. Olime umbes 15aastased ja hakkasime kirjutama, kuna suvel oli igav. Tegemist on absurdihuumoriga ja raamat kannab nime “Omapärane hadž”," räägib Reikop.

Et Reikop on kirjamehe ametit proovinud, ei saanud Kerro aga kuidagi teada. No mitte kuidagi! Kuid intervjuu lõpupoole kinkis Marilyn Reikopile väikese kividega täidetud püti ja sõnas: “See on sulle, et sa hakkaks edasi kirjutama.”

Marko oli sellise avalduse peale silmnähtavalt üllatunud ja kinnitas, et on tõepoolest keskkooliajal klassivennaga kahasse raamatu kirjutanud.

“Peale minu, selle klassivenna ja mõne lähedase lapsepõlvesõbra ei tea sellest mitte keegi! Ma pole sellest täiskasvanueas rääkinud. Raamat on olemas, valmis, aga avaldamata,” tunnistab Marko Õhtulehele. "Mina kirjutasin ühe peatüki, järgmise tema, nii vaheldumisi."

Iga peatüki alapealkirja sõnastas eelmine järgmisele.

"Püüdsime seda sõnastada võimalikult keeruliselt ja absurdselt, et teisel oleks hästi raske teksti loogilist jada pidi jätkata. Tahtsime, et teine peaks ikka vaeva nägema," räägib Marko.

Küsimusele, kas kaustikusse käsitsi kirja pandud romaan veel kuskil ka alles on, ütleb Marko, et hetkel on see klassivenna käes.

Kerro rääkis Reikopile veel, et maksimaalselt nelja aasta pärast kirjutab mees teisegi raamatu, millest tuleb Eestis furoor.

Marko ütleb, et talle on küll paaril korral üht raamatuideed edasiarenduseks pakutud, kuid ta ei ole seda väga tõsiselt võtnud.

"Mul pole praegu võimalustki raamatut kirjutada,” vihjab mees kiirele graafikule. "Kirjutamine pole võimatu ega välistatud, aga hetkel ma ei näe küll, et ma seda kirjutama hakkaks."

Pikemalt loe kõigest juba homsest Õhtulehest!