Müstika

Tudengineiu tegi oma tupebakteritega jogurtit  (17)

Õhtuleht.ee, 10. veebruar 2015 17:30
Foto: PantherMedia / Scanpix
"Elus" jogurt omandas just uue tähenduse. USA arstiüliõpilane Cecilia Westbrook otsustas proovida jogurtitegu enda tupemikroobidega, kirjutas Metro.

Piimhappebakterid on head seedimisele, samas leidub neid ka naiste suguteedes. Miks mitte proovida enda keha mikroobide kasulikku toiduainet valmistada?

Westbrook kogus väikese lusikaga enda tupest baktereid ja lisa neid piimale. Valmis jogurt sai lõpliku maitselihvi mustikatega. Leiutaja sõi selle ära ja kirjeldas, et see olevat maitsenud pisut hapukalt.

Mikrobioloogi kommentaar tavatule jogurtiteole on lühike: Westbrookil vedas.

Naise kehas leidub lisaks laktobatsillidele palju teisi mikroobe. Tillukese lusikaga tupevoolust kogudes satub sinna kõikvõimalikke baktereid ja osa neist võivad olla kahjulikud.

Samal teemal

15.01.2015
Läbimurre: probiootikumid vahetavad tulevikus mõnede haiguste ravis antibiootikumid välja

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee