Foto: Daily mirror
Inimesed
10. veebruar 2015, 07:00

Vastsündinu kõhust leiti kaksikud (1)

Briti leht Daily Mirror kirjutab uskumatust loost: Hongkongi arstid diagnoosisid beebitüdrukul raseduse ja eemaldasid tema kõhust kaksikud.

Hongkongis kuninganna Elizabethi haiglas hiina vanematele sündinud tüdruk oli kolmenädalane, kui tema kehast opereeriti välja 8–10nädalased kaksiklooted, kellel olid nii käed kui ka jalad, lülisammas, rinnakorv, soolestik ja nabanöör. Üks loode kaalus 14,2 ja teine 9,3 grammi. Daily Mirrori teatel oli lõikus edukas ning tüdruk pääses kaheksa päeva pärast koju. Sellest erakordsest meditsiinijuhtumist kirjutas Hong Kong Medical Journali värske number.

Loode-lootes seisundit on Daily Mirrori teatel maailmas dokumenteeritud vähem kui 200 juhul. Sünniabi- ja günekoloogiaekspert dr Yu Kai-Man väidab, et Hongkongis pole midagi sellist varem juhtunud. "Sünnieelses kontrollis oli seda peaaegu võimatu märgata, kuna embrüo lapse sees oli liiga väike."

Mõistagi polnud tüdrukul endal võimalik ise rasestuda. Kaksikud olid tema vanemate sigitatud, kuid valesse kohta sattunud, seletab dr Yu Kai-man.

Hong Kong Medical Journali teatel leidis kõnealune juhtum aset 2010. aastal. Anomaalia põhjust pole endiselt teada ning Maailma Tervishoiuorganisatsioon klassifitseeris seda vähivormina. Võimalik, et põhjust peitub ema arvukates abortides, kirjutab Daily Mirror.