Olavi Pihlamägi. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
9. veebruar 2015, 07:00

Olavi Pihlamägi: olin nõus žürii arvamusega (9)

"Ma olin pigem nõus žürii arvamusega, aga läks teisiti," ütleb euroekspert Olavi Pihlamägi, et ta oli väga üllatunud Lemsalu ja Taukari finaalist väljajäämise pärast.

"Ma arvan, et Taukari puhul võis saatuslikuks saada see, et esitus polnud live’is nii briljantne, kui oleme harjunud lindilt kuulama. Samas on see laul ka üsna palju kõlanud ja võib-olla kuulajat selleks ajaks juba liialt tüüdanud," arvab Pihlamägi.

"Liisi puhul oli aga see, et nende duo ei töötanud omavahel. See häiris mind kogu aeg, et laval oli kaks lauljat eraldi, nad said vahepeal kokku ja laulsid monotoonselt "hold on". Et laul esile pääseks, on selleks vaja väga ilusat töötavat sünergiat, seda nende duetis polnud."

Edasipääsejate kohta jagub Pihlamäel nii kiidu- kui laidusõnu.

"Robini loos ei olnud ka tema ja bändi vahel sünergiat, nad olid kõik omaette," ütleb mees ja lisab, et temale oli The Big Bangersi lugu ebaühtlane ja nende finaalipääs pigem üllatus.

"Elisal on sel aastal võistluses kõige puhtamalt Eurovisioni tunnustega lugu. Tema edasipääs ei üllatanud mind – noor kena tüdruk ja laulab hästi."

Elephants From Neptuni kohta ütleb Pihlamägi, et nende edasipääsus ei olnud sisering kindel, kuid tuli üllatus.

"Samas – miks ei peaks selline lahe rokilugu finaali minema. Nad on fantastiline live-bänd, ma olen neid kuulnud ja nendega lähed alati kaasa, väga kihvtid on nad."

Maia osas ei oska Pihlamägi pakkuda, miks meeldis lugu massidele, aga mitte žüriile. "Ilmselt oli laulus salapära – üks teema, mis kordus ja jäi ajju kõlama ning põhjamaiselt rahulik monotoonsus. Ehk jättis see rahvale mulje, et laulus on mingi idu, mis peaks finaalis edasi kasvama."

Kõige suurem üllatus oli mehe jaoks The Blurry Lane. "Nad on džässilik, väga musikaalne ja igati tore kollektiiv, aga mul on küsimus, kas see on ikka Eurovisionile sobiv pala."

Pihlamäele meenutab ansambli laulja noort Siiri Sisaskit. "Mina poleks neid finaali lasknud, vaatamata sellele, et lugu mulle meeldis."

Üks põhjus, miks selliseid üllatusi tuli, võib Pihlamäe sõnul olla just hääletajates. "Kui sõbrad hääletavad, siis võibki mõni üllataja edasi saada. Mõni ehk arvas, et neil on nii tuntud lugu, aga vähemtuntud panid oma hääletusmasinad – sõbrad ja tuttavad – tööle ja sealt saadud 20 lisahäält oligi see, mis kallutas. Kunagi ei tohi unustada, et tulemuse saamiseks pead oma valijaga tööd tegema," muigab Olavi.

"Põnevust jätkub ka teise poolfinaali, on ju sealgi omad liidrid," on mees ootusärev. II poolfinaal leiab aset juba 14. veebruaril, finaal aga 21. veebruaril.