STABIILSEM: 50aastasena rahmeldab printsess Stephanie vähem kui varem, lähedaste sõnul võib täheldada koguni teatavat täiskasvanulikkust.Foto: Vida Press
Inimesed
9. veebruar 2015, 07:00

Monaco printsessi väljavalitute seas on olnud nii kriminaalid, turvamehed kui ka tsirkusedirektor

Printsess Stephanie kirev armuelu (10)

Veebruari esimesel päeval 50. sünnipäeva tähistanud Monaco printsessi Stephanie elu esimene pool sajandit on olnud filmilikult teguderohke: tema armuelu on viinud ta paleeluksusest tsirkusetelki, ja siis jälle koju tagasi toonud.

Vürst Rainieri ja Grace Kelly kolmest lapsest noorimana sündinud Stephanie oli juba plikana jõuline natuur. Legendaarne näitlejannast ema kirjeldas tütart uudishimuliku energiapallina, kellele meeldis asju teisiti teha, vahendab MadMonarch.

Päris pööraseks muutus Stephanie pärast ema Grace’i surma autõnnetuses 13. septembril 1982. aastal (kusjuures roolis oli tookord Stephanie).

Järgnevail aastakümneil tegi ta ühe kummalise valiku teise järel.

Nüüdseks kirevaks kujunenud armuellu sukeldus 17aastane Stephanie kohe ema surma järel – võimalik, et see oli tema viis lohutust otsida. Suhtekontole kuhjus arvukalt kallimaid, üheööromaane ja (teistelt varastatud) abikaasasid. Printsessi väljavalituid iseloomustab laias laastus üks omadus: kõik nad on üsna tavaliste elualade esindajad.

Monaco õukonna eksperdid usuvad, et Stephanie valis endale nii-öelda

mitteseisusekohaseid ja koguni kriminaalse taustaga mehi teadlikult: mässumeelsena soovis ta aristokraadist isa ärritada ja paika panna.

Kui paljudes riikides oleks selliselt käituv sinivereline põlu alla sattunud, siis prantsuskeelses Monaco kultuuriruumis tõi õukonnareeglite rikkumine Stephanie’le imetlejaid ainult juurde. Pikemas kui ühe öö suhtes oli printsess näiteks autovarguses süüdimõistetuga, vägistamises kahtlustatuga ning pettuste ja varguste eest vangis istunuga.

Tema kallimate nimekirjas on aga ka artiste ja lauljaid, paar produtsenti, mõned jalgpallurid, kulturistid ning näitlejad Rob Lowe (kes ei suutnud õppida piisavalt prantsuse keelt, mille tõttu Stephanie suhte lõpetas) ja Jean-Claude Van Damme.

Esimene abikaasa oli turvamees

1992. aastal armus Stephanie pööraselt oma ihukaitsjasse Daniel Ducruet’i. Veel samal aastal nägi ilmavalgust noorte esiklaps Louis Ducruet.

1994. aastal lisandus perre tütar Pauline. Abiellus paar alles 1995. aasta 1. juulil ja peaasjalikult selleks, et nende lastel oleks seaduslik õigus olla ametlike troonipärijate rivis.

Kui asi oleks olnud Stephanie teha, oleks ta tõenäoliselt Danieliga kokku jäänudki. Paraku jõudsid peagi pärast pulmi printsessini fotod, millel Daniel hullas Belgiast pärit strippariga.

Paari lahutus jõustus 1996. aasta 4. oktoobril ja kuninglik perekond tegi kõik endast oleneva, et Daniel Monaco õukonnast täielikult välja tõrjuda. Stephanie ebaõnn armastuserindel aga jätkus.

Turvatunnet pakkuvad mehed on Stephanie’d alati tõmmanud: kui abielu ühe ihukaitsjaga liiva jooksis, võttis ta sihikule oma turvateenistuse ülema

Jean Raymond Gottliebi, endise Pariisi politseiniku ja suusatreeneri. Seegi kord oli printsess veendunud, et leidis selle õige, kellega koos vananeda. Nende suhe polnud siiski ametlik ja kui Stephanie tõi 1998. aasta 15. juulil ilmale Camille Marie

Kelly, keeldus ta suisa lapse isa nime avaldamast, kuigi kõik oletasid niigi, et tütreke on Gottliebi jagu.

Et Stephanie polnud abielus ja lapse isa kohta ei olnud ametlikke andmeid, sundis vürst Rainier printsessi Monacost otsida lahkuma. Ta kolis Auroni suusakuurorti, kus kohtus Corsicalt pärit baarimehega ja armus meeletult.

Pool aastat kestnud pagenduse ja armuloo jooksul elas Stephanie harjumuspärasest tublisti erinevat elu: ta töötas koos oma kallimaga baaris ja teenindas kliente.

2000. aastal algas kirglik romaan Stephanie ja Šveitsi tsirkuseomaniku ning elevanditaltsutaja Franco Knie vahel. Paar tutvust Monte Carlo festivalil, kus printsessil tuli Kniele üle anda parima loomataltsutaja auhind.

Paraku oli Knie abielumees ja seetõttu hoidsid armunud oma suhet salajas 2001. aastani, kui mees teatas avalikkusele, et jätab seadusliku abikaasa Stephanie pärast maha.

Printsessi armastus tsirkusedirektori vastu oli nii suur, et ta kolis koos oma kolme lapsega rändtsirkusesse elama. Terve aasta veetis pere tsirkusekaravani pehmelt öeldes tagasihoidlikes tingimustes.

Lastele säärane romantiline elu igatahes meeldis, Stephanie vanem tütar Pauline suisa jumaldas päevi tsirkusekaravanis. Tüdrukul tekkis elevantidega nii hea klapp, et kasuisa Knie kaasas ta lausa ühte etendusse.

Paraku polnud püsimatul Stephaniel piisavalt tarmukust, et sedagi armulugu hoida ja aasta hiljem oli ta taas vallaline.

Aednik ja veel üks tsirkuseartist

2003. aasta alguses nautis Stephanie taas abielumehe seltskonda: väljavalituks oli eksmehe vend, aednik Philippe Junot. Poole aasta pärast leidis printsess aga juba uue kallima: kümme aastat noorema tsirkuseartisti Adans Lopez Peresi.

Armunud paar abiellus salaja üsna kohe pärast teineteise leidmist, aga seegi abielu ei jäänud kestma. Veel enne 2004. aasta novembris jõustunud lahutust nähti Stephanie’d juba eksabikaasa Ducrueti ja krupjeest abielumehe Franck Brasseuri seltskonnas. Tsirkuseartist Adans Lopez Peres on siiani jäänud äsja 50aastaseks saanud Stephanie viimaseks abikaasaks ja ta on andnud mõista, et ei soovi enam abielluda.

Armulugusid on püsimatul printsessil mõistagi endiselt, ent võrreldes varasemate aastatega on ta õppinud neid veidi diskreetsemalt korraldama.

Printsess on kirglik heategevuse edendaja

Kui Stephanie isa vürst Rainier III 2005. aastal suri, vapustas see teda väga. Ehkki isa ja tütre läbisaamist iseloomustasid arvukad tülid, oli printsess isasse kirjeldamatult kiindunud: tema väga ebastabiilses ja kirjus elus oli Rainier see üks kindel kalju, kelle peale alati loota võis.

Kalli inimese lahkumise järel rahunes Stephanie eraelu märkimisväärselt, lähedaste sõnul oleks ta justkui üleöö täiskasvanuks saanud.

Printsess on alati olnud kirglik heategevuse edendaja ja teiste abistaja, isa surma järel pühendus ta aga sellele veelgi enam. Muu hulgas võitleb Stephanie aidsihaigete õiguste ja elutingimuste eest.