Foto: Edyth Raamat
Üritused
7. veebruar 2015, 16:28

EESTI LAUL 2015: saage tuttavaks, Bluestocking "Kordumatu" (6)

Eesti Laulu esimeses poolfinaalis viimasena üles astuv Maria Soikonen ehk Bluestocking usub, et tema lugu "Kordumatu" räägib meie elust ja võiks meeldida kõigile huumorimeelega inimestele.

Kes oled ja kust tuled?

Olen Maria, sündinud ja klaverit õppinud Kohtla-Järvel, kuid loo salvestasin Tartus. Muidu elan ja töötan Tallinnas.

Millega tegeled igapäevaselt?

Igapäevaselt õpetan täiskasvanutele vene keelt ja koostan keeleõppematerjale. Uisutan ka.

Miks otsustasid osaleda Eesti Laulul?

Oma lugusid olen tuntud ja professionaalsete lauljate esituses Eurolaulule ja Eesti Laulule saatnud juba umbes 18 aastat. Sel aastal ei jõudnud ma oma loole esitajat leida, laulsin ise demo sisse ja juhtus suur ime – sain esimest korda poolfinaali. Nüüd peangi ise laval olema.

Miks osaled Eesti Laulul just sellise looga?

Lugu sündis kaks aastat tagasi jõulude ajal ja ootas oma aega. Praegu on talle just õige aeg – nüüd võib selle pühendada lausa kahele juubelile!

Kuidas see lugu sündis? / Milline on loo sündimislugu?

Loole andis inspiratsiooni ühe hea tuttava naljakas väljaütlemine. Nii refrääni sõnad kui ka viis valmisid ühe hooga, kui parasjagu autoga sõitsin. Eelmise aasta märtsis käisin Tartus ning otsustasin astuda läbi ka Vilho Meieri stuudiost, et uurida koostöövõimalusi, kuna Vilho tehtud tööd meeldisid mulle väga. Vilho tegi väga head tööd ning esialgse plaani kohaselt pidime salvestama loo laulja Mariga (Mariliis Loosiga) aprillis ja seejärel ka välja andma. Erinevate põhjuste tõttu lükkus loo salvestamine aina edasi ja lõpuks juhtus, et nii mina kui ka Mari osalesime Eesti Laulul oma looga ja mõlemad saime poolfinaali. Mul on selle üle väga hea meel, et nii juhtus – see on minu jaoks topeltvõit, sest Mari meeldib mulle väga.

Millise tähenduse omistad loo sõnadele?

See lugu ongi sõnadele üles ehitatud.

Mille poolest paistab lugu sinu arvates silma teiste seast?

Üks naislaulja, kes Eestit juba Eurovisioonil esindanud, ütles mulle: "See "tibumiisu-kallikiisu" on üks nahaalsemaid ja lõbusamaid fraase, mida olen Eesti popmuusikas kuulnud."

Miks peaks just see lugu inimestele korda minema?

See on lugu meie elust, mis võiks näiteks meeldida nii lastele kui ka üksikutele naistele või paljunaiselistele meestele ja ka kõigile ülejäänutele huumorimeelega inimestele. Paljud võivad näha seal oma enda lugu.

Kas oled tutvunud juba ka teiste Eesti Laulul osalejatega? Kui jah, siis kas sul on oma lemmik?

Kõik lood on väga kvaliteetsed. Esmakuulamisel meeldis kolm lugu: "Kohvitassilugu", "Exceptional" ja "Kolm päeva tagasi" – need on kõige minulikumad lood. Aga kui nägin "Terevisioonist" Triin Niitoja & John4 omavahelist keemiat, siis tuli mul kananahk ihule – mõni lugu hakkabki paremini toimima videopildi abil. Need kaks inimest meeldivad mulle väga ja lugu on ka väga tore. Üllataval kombel hakkas kummitama ka "Kuum". Kõik 20 lugu on tegelikult väga kuulatavad ja omamoodi head – tõesti. Mida rohkem neid kuulad, seda rohkem meeldivad.

Keda pead poolfinaalis oma suurimaks konkurendiks?

Minu konkurent on minu puuduv laulmiskogemus ehk siis tohutu vaikimise kogemus. Kõigi ülejäänud finalistide lood on omamoodi head ja kvaliteetsed, aga mul on elus – tegelikult kõiges – selline hoiak, et ma ei pea mitte kedagi mitte kunagi oma konkurendiks, sest kui Jumala poolt on mulle määratud kuhugi jõuda, siis ma jõuan sinna nagunii, sest igaüks on kordumatu ja igaühel on oma missioon.