KerstiFoto: Stanislav Moškov
Inimesed
7. veebruar 2015, 08:00

IDÜLL LÄBI: miks Kati ja Jaan Toots lahku läksid? (168)

"Lahkumineku otsuse langetasime alles siis, kui mõlemad saime aru, et kõik tunded on väljendatud ja ära kuulatud ning jõutud ühisele teadmisele, et sellises kooselus pole kummalgi soovi üheskoos edasi minna ega areneda. Selline lahkuminek pole eriti valulik, sest elu õppetunnid on omandatud, teineteisele andeks antud ja mõlemad saavad edasi liikuda," pihtis Kati Toots (33) Kroonikale, et tema tormiline suhe ettevõtja Jaan Tootsiga (57) sai läbi.

Kati kinnitas Kroonikale, et kolis Jaanist lahku juba augustis, kui nad panid oma kooselu nii-öelda pausi peale, lootuses, et asjad paranevad.

"Kui suhe lõhki läheb, on õigem leida kuldne kesktee ja eemalduda probleemidest. Selle eemaldumisega saimegi aru, et meil on palju lihtsam, kui oleme eraldi," selgitas Kati ajakirja veergudel, tuues peamise lahkumineku põhjusena välja Jaani äriasjad ja asjaolu, et mees veedab suurema osa ajast Riias.

"Kui naine on lapsega kodus ja mees eemal, siis on see kahjuks murekoht ja mina lihtsalt reageerisin aeg-ajalt üle," jäi Kati kooselu purunemise detailide kohalt napisõnaliseks.

Ta jäi eile Õhtulehele telefoni teel tabamatuks. Jaan Toots teatab aga lakooniliselt: "Oma eraelu ma ei kommenteeri."

Jaani ja Kati romaan tuli avalikuks 2004. aastal, kui Kersti Tootsiga abielus olnud endine kõrge politseiametnik Jaan Toots paigaldas ärimees Urmas Sõõrumaa korterisse, kus Kati elas, ebaseaduslikult kaamerad, et noorel naisel salaja silm peal hoida. Salvestus sisaldas tundlikke kaadreid ja skandaal jõudis otsaga kaitsepolitsei huvisfääri. Et piinlik intsident ei jõuaks kohtusse, maksis Jaan toona riigi­tuludesse 400 000 krooni.

Jaan ja Kati Toots on sellest ajast peale mitu korda kokku ja lahku läinud, Jaan on vahepeal kolinud ka oma seadusliku abikaasa Kersti juurde.

Salakaamerate loo tõttu avalikuks tulnud armukolmnurk ei jätnud rahvast külmaks: kes hoidis pöialt Kerstile, kellel on Jaaniga kolm last, kes noorukesele Katile. Kahe naise vahel pendeldanud Jaan valis lõpuks Kati. 2008. aastal sündis neil tütar Karolina ning näis, et nende kooselu on pilvitu.

Kas Jaanil on uus kallim?

Publik kirjutas 2011. aasta lõpus – viidates anonüümsele allikale –, et Jaan Toots on leidnud endale uue silmarõõmu, kes on Katist kolm aastat noorem ja meenutab kangesti noort Kersti Tootsi. Väidetavalt nähti Jaani tundmatu neiuga ühes vanalinna restoranis. Meedia kirjutas ka sellest, et nädal pärast niinimetatud restoraniafääri kudrutas Jaani sama kaaslanna seltsis juba ühes Riias kohvikus. "Ma elan Katiga koos ja kõik ülejäänu on jura," tõrjus Jaan Publiku küsimust võimaliku värske armuafääri kohta.

Jaan ja Kersti käisid suvel justkui kohtingul

Hoolimata sellest, et Jaan ja Kerstilahutasid mullu kevadel oma abielu ja ärimehel tuli maksta endisele kaasale 1,34 miljonit eurot, on 23 aastat koos olnud paari läbisaamine endiselt eeskujulik. Ekskaasasid nähti eelmise aasta juunis Tallinnas Itaalia restorani Gianni ees. Kroonika andmetel istusid nad koos autosse ja Jaan käitus Kersti eest hoolitsedes kui tõeline džentelmen. Ta avas talle galantselt autoukse, ootas, kuni ta oma punase mantli ukse vahelt autosse tõmbas, lõi vaikselt ukse kinni ja istus siis rooli.

"Käisime ühisel lõunal Giannis. Oleme Jaaniga ju endiselt väga head sõbrad," kommenteeris Kersti kohtumist eksabikaasaga.