ÜHISPILT: Mullu 12. juulil käis Siim Rikker taas Kihnu saarel (vasakult esimene), sedapuhku olid seltskonnas nii Toomas Hendrik Ilves kui ka Evelin Ilves. Esipaari suhtekriisini – Kroonika esikaant ehtinud suudlusskandaal – oli siis veel veidi üle kuu aega.Foto: Repro (Facebook)
Eesti uudised
7. veebruar 2015, 08:00

Mis seob Evelin Ilvest ja noort lõõtspillimängijat? (162)

Esileedi Evelin Ilves on viimasel ajal palju aega veetnud noore muusiku Siim Rikkeriga. Noormees oli tema seltskonnas ka aastavahetusel Kambodžas, rääkimata reisidest pisikesele Kihnu saarele. Rikker kinnitab, et nad on tõepoolest head tuttavad.

Pärast möödunud augusti suudlusskandaali näeb presidendipaari üheskoos üliharva. Viimati oktoobri lõpus, kui Eestit väisas Rootsi kroonprintsess Victoria. Järgmine kord on tõenäoliselt 24. veebruaril presidendi vastuvõtul.

See ei tähenda, et Evelin istuks vaikselt nelja seina vahel ja mõtleks oma elu üle järele.

Kambodžas koos sõpradega

Detsembri lõpus põrutas ta saatjaskonnaga Kagu-Aasiasse, Kambodžasse. Õhtulehele kinnitati, et reisiliste hulgas oli ka lõõtspillimängija Siim Rikker (31). Mõne muusikut tundva inimese sõnutsi ei piirdu tutvus vaid ühise reisiga, nad olla viimasel ajal üpris lähedased.

Oma Facebooki kontol on Siim teinud palju kordi check-in’i (märke kohast, kus asud) lennujaamades ja Kambodžas. Sealt on näha, et ta viibis samas piirkonnas, kus Evelingi.

Siim on Õhtulehe küsimusi kuuldes üllatunud, ent sõbralik ja valmis reisist rääkima. "Veetsin aastavahetuse tõesti Kambodžas väikses sõprade ringis. Evelin Ilves reisis koos sõbrannaga, kellega on varemgi Aasias rännanud. Mina olin sealkandis esimest korda," kirjeldab ta.

Õhtuleht on kirjutanud, et Evelin ööbis ühes sõpradega kuurortlinnas Sihanoukvilles kolmetärnihotellis Beach Road Hotel, mis kuulub eestlastele. Üks omanikest, Peter Katt, on öelnud, et Evelinile meeldis seal väga. "Ta tähistas aastavahetust siin, aga rändas ringi ka, käis näiteks templeid vaatamas," lausub ta.

Reis algas vahetult pärast jõule, Eestisse naasti 9. jaanuaril.

Siim tunnistab, et teab Evelini juba Kihnu viiulifestivali algusaegadest. Esimest korda peeti üritust 2011. aasta oktoobris. Ta on mänginud seal oma Tuulelõõtsutajate bändiga, mis viljeleb peamiselt rahvuslikku tantsumuusikat. "Kihnus mängin päris tihti. Olen seda teinud saarerahva pidudel, kus ka Evelin Ilves on osalenud. Minu teada on ta kohaliku muusika- ja toidufestivali patroon ja tal on Kihnus palju sõpru," ütleb Siim.

Pilli mängis ta mullu 19. augustil Ärma taluski, kus presidendipaar võõrustas Eesti toidu edendajaid. Juba järgmisel päeval käis ta koos abikaasaga Kadrioru lossi Roosiaias riigipea traditsioonilisel taasiseseisvumispäeva vastuvõtul.

Kuigi aastavahetuse veetis Siim abikaasast eraldi ning too käis omakorda jaanuaris teiste tuttavatega suusareisil, kinnitab muusik: "Minu pere pärast palun ärge muretsege."

Kes on Siim Rikker?

Vändra vallast pärit Siim Rikker on ennekõike tuntud ansambli Tuulelõõtsutajad lõõtsamängija ja lauljana. Internetiavarustest selgub, et tema esimeseks pilliks oli aga hoopis kannel, mida ta õppis Tuule Kanni juhendamisel Tallinna vanalinna muusika-

majas. Otsa koolis on ta õppinud Meeme Suurvälja juhendamisel ka kontrabassi. Ühel hetkel sai tema lemmikuks lõõtspill, mida mängib siiani peaaegu iga päev.

24. veebruaril võõrustavad Ilvesed külalisi koos

Pole palju sõrmi vajagi, et kokku lugeda, kui tihti on Toomas Hendrik Ilvest ja Evelin Ilvest viimase poolaasta jooksul avalikult koos nähtud. Kui paar õhtusööki ja Leivaliidu kingituse vastuvõtmine kõrvale jätta, on vaid kaks ametlikku üritust. Laitmatutes riietes ja säravvalge naeratusega poseeriti kaamerate ees 24. oktoobril, kui Eestis käis Türgi president abikaasaga.

28. oktoobril tervitasid Ilvesed presidendi kantselei hoones Rootsi kroonprintsessi Victoriat ja printsi Danieli.

Presidendi kantseleist on kinnitatud, et iseseisvuspäeva kontserdil ja vastuvõtul Jõhvi kontserdimajas osalevad nad ikka ühiselt.