Foto: YouTube
Üritused
9. veebruar 2015, 10:10

EESTI LAUL 2015: saage tuttavaks, Triin Niitoja & John4 "This is our Choice" (3)

Eesti Laulu teises poolfinaalis osaleb teiste seas ka Triin Niitoja & John4 looga "This is our Choice", mis Triinu sõnul räägib valikust olla õnnelik.

Kes olete ja kust tulete?

Oleme Triin Niitoja & John4 – pop-rock-kantri bänd. Teeme oma muusikat, mida kirjutame ise. John4 sai alguse pärast Jaanus Saago osalemist "Eesti otsib superstaari" finaalis. Tutvusime Jaanusega WAFi laulukoolis, kus me ka duetti sattusime laulma. Edasi otsustasin järgmisel aastal ka mina kandideerida "Eesti otsib superstaari" saatesse, kus läks hästi ja sealt edasi juhtuski nii, et Jaanus kutsus mind bändi ja sündiski Triin Niitoja & John4.

Millega tegelete igapäevaselt?

Igapäevaselt tegeleme muusikaga ning käime ka päevatööl. Mina töötan kliendisuhete valdkonnas ning Jaanus produtsendina ja saatejuhina raadios. Ma ei näe põhjust, miks muusikuna ka tööl käia ei saaks, kõik esinemised on õhtutundidel ja enamasti siiski ka nädalavahetustel. Suveperiood ja jõulud on muidugi veidi teine lugu, kuna siis esinemisi väga tihedalt – kuid me saame hakkama! Et siis hommik algab töö juures ja õhtu on muusikat täis.

Miks otsustasite taas osaleda Eesti Laulul?

Miks mitte? Eesti Laul on tohutult põnev kogemus, me pole bändiga sellest kunagi osa võtnud ning nüüd on meil see võimalus! Me armastame seda, mida teeme ning see on ka põhjus, miks kirjutame lugusid ja soovime ka edasi pürgida, areneda ja end rohkem publiku ette tuua. Ehk näeb meid seekord ka keegi, kes meist varem meist ei teadnud – ilma publikuta poleks ka meid. Me oleme siiralt tänulikud oma poolehoidjatele, sest nemad on just see jõud, mis aitab meil anda välja järgmisi lugusid ning OMA asja edasi teha. Mis puudutab Eurovisioni lauluvõistlust, siis usun, et see on midagi, millest unistab iga muusik.

Miks osalete Eesti Laulul just sellise looga?

Sest see oli see õige lugu, millega tahtsimegi kandideerida. See on meie kirjutatud lugu ning kajastab suurepäraselt, millised me ka ise oleme. Meil kõigil on vahel raskeid aegu ja muusikabusiness on karm äri, alustades sellest, kelleks sind vorpida tahetakse ja lõpetades sellega, mis muusikat sa tegema peaks. Kuid kõik on kinni meie endi otsustes – meil on tohutult vedanud, et oleme olnud piisavalt julged, et teha oma muusikat ja uskunud endasse. "This is our Choice" räägib valikust olla õnnelik.

Kuidas see lugu sündis? / Milline on loo sündimislugu?

Nagu mainisin, siis "This is our Choice" räägib valikust olla õnnelik. Lugu sündis meil Jaanusega kahe peale kodus kitarri ja klaveri taga.

Millise tähenduse omistate loo sõnadele?

Loo sõnum nagu ka eelnevalt mainisin on teha valik olla õnnelik. See otsus on suurim kordaminek, mida teha saame.

Mille poolest paistab lugu teie arvates silma teiste seast?

Oma ülesehituse, meie ägeda bändi ning meie esituse poolest – enda kirjutatud lugu on kõige parem esitada.

Miks peaks just see lugu inimestele korda minema?

Sest see on väga hea, siiras ja positiivne lugu. Keegi ei saa kedagi sundida hääletama, seega tulebki lootma jääda, et "This is our Choice" puudutab inimesi ning nad tahavad oma sõna sekka öelda ja meid toetada. Me anname endast parima ja ei jää muud üle kui LOOTA – meie jaoks tähendab see võistlus palju.

Kas olete tutvunud juba ka teiste Eesti Laulul osalejatega? Kui jah, siis kas teil on oma lemmik?

Oleme ikka tutvunud, eks ajakirjanduses ole juba ennustusi, kuid me üritame keskenduda iseenda loole, sest usun, et iga muusik, kes oma pala on sinna esitanud tunneb, et enda lugu on kõige hingelähedasem. Vähemalt meil on nii, sest see on meie enda kirjutatud ja esitada oma enda lugu on parim tunne!

Keda peate poolfinaalis oma suurimaks konkurendiks?

Absoluutselt kõiki – aeg on näidanud, et kunagi ei tea ette, kuidas see võistlus tegelikult läheb.

Triin Niitoja & John4 tegemistega saad kursis olla SIIN.