EMA JALAJÄLGEDES: Whitney Houstoni tütar Bobbi Kristina Brown leiti elutuna vannivees hulpimast. Nii oli surnud ka 48aastane Whitney. Foto: Reuters
Inimesed
3. veebruar 2015, 07:00

Whitney Houstoni tütre paranemine oleks imede ime (6)

Laupäeval, vähem kui kaks nädalat enne Whitney Houstoni kolmandat surma-aastapäeva, leiti tema elutu tütar näoli vannivees hulpimast. Erinevalt emast õnnestus 21aastast Bobbi Kristinat küll elustada, kuid arstide sõnul oleks tema tagasipöördumine tavaellu ime. Liiga kauaks hapnikuta jäänud aju ei suuda enam normaalselt funktsioneerida.

Bobbi Kristina leidis laupäeva hommikul poole üheteistkümne paiku nende ühise kodu vannitoast abikaasa Nick Gordon, tema endine ebaametlik kasuvend, kelle Whitney Houston oli aastaid tagasi sealsamas majas oma katuse alla võtnud. TMZ.comi andmeil olid Nick ja tema sõber avastanud Bobbi Kristina vannivees silmili lamamast. Abikaasa alustas elustamist, kuni kiirabibrigaadi kohalejõudmiseni jätkas seda politseinik. Bobbi Kristinale õnnestus eluvaim sisse puhuda ning ta viidi Atlanta lähedal asuvasse North Fultoni haiglasse, kuid ta pole tänini teadvusele tulnud.

Viidi kunstlikku koomasse

Ajakirja People andmeil viisid arstid Bobbi Kristina kunstlikku koomasse, sest tal oli ajuturse. Ta ei ole võimeline iseseisvalt hingama, vaid vajab hingamisaparaati. People’i allika kinnitusel näitab Whitney tütre ajupilt murettekitavalt vähest aktiivsust. Arstid olevat öelnud, et Bobbi Kristina tervenemine on põhimõtteliselt võimalik, kuid see nõuaks imet. Esialgu pole teada, kui kaua oli neiu aju hapnikuta.

Isa Bobby Brown, kes tütre kasvatamises aastaid ei osalenud, on nüüd uue pere juurest Bobbi Kristina voodiveerele tõtanud ja palvetab koos Whitney omastega tema elu pärast. "Kõik hoiavad üksteisel käest kinni, palvetavad, loodavad parimat," räägib People’i allikas.

Kolm aastat tagasi, 11. veebruaril 2012 heitis täpselt samasugustel asjaoludel hinge 48aastane superstaar Whitney Houston, kes leiti Los Angelese hotellisviidi vannist uppununa. Toksikoloogilise analüüsi käigus tuvastati tema organismis kokaiini, kanepit, Xanaxit, Benadryli ja teisi kangeid ravimeid. Majesteetliku häälega diiva oli uimastisõltuvusega maadelnud mitukümmend aastat. Whitney ja Bobby Browni narko- ja alkoholiprobleemid olid tumestanud Bobbi Kristina lapsepõlve. Pole siis ime, et tütar teistsugust elu elada ei osanud.

Pruukis juba teismelisena uimasteid

Esimesed kuuldused tüdruku narkoeksperimentidest tulid ilmsiks juba tema teismeeas. 17aastaselt kummutas Bobbi Kristina Twitteris kuuldused võõrutusravile minekust. Ent pärast ema surma on neiu uimastisõltuvusest ajakirjanduses tihti juttu olnud. Kaks aastat tagasi tõsieluseriaalis osaledes jõi toona 19aastane Bobbi Kristina kaamerate ees ja uimerdas ringi, just nagu oleks ta teistegi meelemürkide mõju all.

Bobbi Kristina lähikondlane rääkis ajakirjale People, et lauljakarjäärist unistav neiu on juba mõnda aega äärmuste vahel kõikunud. "Ta maadleb nii leina kui ka iseenda loodud deemonitega. Ema kaotamine ning Bobbi Kristina tohutu janu ükskõik millise tähelepanu järele on vaid tema probleemidemäe tipp." Liiatigi pidavat Bobbi Kristinat ümbritsema needsamad inimesed, kes Whitney narkosõltuvust õhutasid, sest see oli neile majanduslikult kasulik.

Sugulane: "Krissi elas tervislikku elu!"

Us Weekly andmeil on kohalik politsei saanud loa aasta tagasi abiellunud noorpaari kodus läbiotsimine korraldada. "Kui politsei esmalt majja läks, ei vihjanud seal mitte miski millelegi tavatule. Uimasteid seal näha ei olnud," ütles Roswelli politsei esindaja Lisa Holland laupäeva pärastlõunal haigla ümber kogunenud ajakirjanikele. Ta lisas, et Bobbi Kristina teadvusekaotuse põhjus pole teada, kuid politsei vestleb neiu sõprade ja pereliikmetega. "Me ei tea, kas see oli tervisehäire, mis tekitas vannis probleemi, või enese tekitatud või üleannuse tüüpi olukord," ütles Holland. "Mõistagi on meile teada, et tema ema suri samamoodi. See on kirjeldamatult kurb."

End Bobbi Kristina nõoks nimetanud Jerod Brown väitis NBC Newsile: "Krissi ei pruugi uimasteid. Ta pole ei joonud ega uimasteid pruukinud ja suitsetab varasemast vähem." Bobbi Kristina olevat valmistunud debüüt­albumit välja andma ning koos abikaasa seltsis iga päev usinalt trenni teinud. "Ta on püüdnud plaati kokku saada ja häält korras hoida. Tal on imekaunis hääl."